Doi bucătari internaţionali atrag atenţia asupra foametei din Rio, gătind din surplusul de alimente al Satului Olimpic pentru locuitorii care nu au ce mânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi bucătari internaţionali atrag atenţia asupra foametei din Rio Foto independent.co.uk
Doi bucătari internaţionali atrag atenţia asupra foametei din Rio Foto independent.co.uk

Plecând de la statisticile care arată că 5% din populaţia oraşului Rio moare de foame, doi bucătari internaţionali au pornit o campanie, venind cu ideea de a folosi surplusul de produse alimentare din Satul Olimpic şi gătirea lor pentru cei mai săraci locuitori ai oraşului.

Doi bucătari internaţionali şi-au exprimat îngrijorarea privind problema foametei din Rio de Janeiro, venind cu ideea de a folosi surplusul de produse alimentare donate de Satul Olimpic şi gătirea lor pentru cei mai săraci locuitori ai oraşului. Satul Olimpic este un centru de cazare construit pentru Jocurile Olimpice, unde sunt găzduiţi toţi sportivii participanţi, antrenori şi oficiali.

A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice s-a confruntat cu critici grave cu privire la criza economic majoră  a ţării gazdă, compania de catering contractată de Satul Olimpic furnizând mâncare pentru 11.000 de competitori. Mare parte din alimente rămân neconsumate, în condiţile în care aproximativ 5% din populaţia din Rio de Janeiro se confruntă cu lipsa hranei.

Plecând de la această problemă, bucătarii Massimo Bottura şi David Hertz şi-au propus şă gătească aproximativ 5.000 de meniuri zilnic, folosind ingredientele care nu mai sunt utile în Satul Olimpic: „Vom lucre numai cu  ingrediente care sunt pe cale să fie irosite, cum ar fi alimentele care vor expira în câteva zile.Vrem să luptăm împotriva foametei şi să oferim acces la mâncare”, a declarat chef Hertz pentru Reuters, citat de independent.co.uk.

Între 30 şi 40 % din alimentele produse în întreaga lume nu ajung în farfuriile oamenilor, deoarece sunt deteriorate după recoltare şi în timpul transportului sau aruncate de către magazine sau consumatori.

rio

 Foto rio2016.com - Satul Olimpic

În Brazilia, foametea înregistrează un procent de 5 % din populaţie, de la aproape 15% cât era în 1990. Mai mult decât atât, aproape 800 de milioane de oameni din întreaga lume mor de foame în propriile case, conform cifrelor ONU. 

 Programul celor doi bucătari va continua pe toată durata Jocurilor Olimpice şi a Jocurilor Paralimpice, după care va funcţiona ca o campanie socială. Aceştia vor oferi posibilitatea celor care vor să se formeze profesional, invitându-i să gătească pentru locuitorii săraci din Rio.
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite