Marta Petreu, la Festivalul “Poezia e la Bistriţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 17.30, Marta Petreu se întâlneşte cu publicul la Centrul Multicultural Sinagoga din Bistriţa, în cadrul Festivalului „Poezia e la Bistriţa", cu ocazia lansării volumelor "Apocalipsa dupa Marta" şi "O zi din viaţa mea fără durere".

Volumul "Apocalipsa dupa Marta" (2011) reuneşte toate poeziile publicate în volum de Marta Petreu între anii 1981 şi 2006. „Logica lirică a Martei Petreu stă pe un strat de senzualitate, elogiul creierului se aliază cu nostalgia cărnii. Sub aparenta claritate intelectuală a versului, pulsează viscerele.", scria Nicolae Manolescu despre poezia Martei Petreu.

"O zi din viaţa mea fără durere" (2012) este o colecţie de eseuri. Pe un ton detaşat şi adesea amuzat, Marta Petreu ne vorbeşte despre natura timpului şi despre utopia recunoaşterii la Hegel, interpretează operele lui Eliade, Preda şi Budai-Deleanu, dar şi destinul lui Elias Canetti sau face paralele surprinzătoare, ca aceea între concepţiile marxismului şi ideile Martei din Noul Testament. Amintiri din copilărie sau experienţe de adult ale autoarei completează acest volum, conferindu-i pe alocuri accente de confesiune.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite