Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc online. Cele peste 500 de evenimente, reprogramate în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu trebuia să aibă loc în perioada 12 - 21 iunie 2020
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu trebuia să aibă loc în perioada 12 - 21 iunie 2020

În contextul pandemiei de Covid-19, organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au decis reprogramarea pentru anul 2021 a celor peste 500 de evenimente care ar fi trebuit să aibă loc la Sibiu anul acesta.

Din dorinţa de a rămâne alături de public, chiar şi în aceste vremuri dificile, în perioada 12 - 21 iunie 2020 va fi organizată o ediţie specială FITS #online "Puterea de a crede/ Empowered", care va fi difuzată integral online, pe canalele festivalului (Facebook, YouTube, website).

FITS online

"Ediţia din acest an a festivalului, asemenea Olimpiadei Culturale şi a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, precum şi a multor altor evenimente de calibru internaţional, a fost reprogramată. Am decis să rămânem alături de publicul din Sibiu şi din întreaga lume, în cadrul unei ediţii speciale online. Marile evenimente culturale ale lumii au nevoie de continuitate, iar în această perioadă de însingurare, fiecare dintre noi avem nevoie mai mult decât oricând de artă, în toate formele ei: teatru, dans, muzică, literatură; artă care să aline şi să ne dea forţă să credem în viitor. Cu acest crez puternic am luat decizia ca în acest an să  oferim publicului o Ediţie Specială FITS #online "Puterea de a crede/ Empowered", în perioada 12 - 21 iunie 2020. Ediţia online a festivalului constituie o tranziţie de la o perioadă de criză, la o perioadă de normalitate", a declarat Constantin Chiriac, preşedinte FITS.

El a subliniat: "Zece zile, timp de 12 ore pe zi, FITS va oferi publicului, online, un program de transmisii care va include marile spectacole ale lumii din zona de excelenţă a teatrului, operei, dansului, muzicii, circului contemporan, realizate de artişti consacraţi, care au primit de-a lungul timpului sau vor primi stele pe Aleea Celebrităţilor. Bursa de spectacole de la Sibiu, Therme Forum, întâlnirile din cadrul Platformei Doctorale, conferinţele speciale ale festivalului sunt evenimente care de asemenea nu vor lipsi din programul ediţiei speciale FITS #online. Tot ceea ce gândim, gândim pentru publicul nostru, tot ceea ce facem, facem pentru publicul de pretutindeni pe care îl avem alături de peste două decenii. Rămânem împreună online şi imediat ce situaţia ne va permite vom readuce miracolul artei, pe scenele Sibiului. Vă doresc tuturor multă sănătate şi să ne revedem cu bine, online şi offline!". 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite