Crema ideală pentru sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu vrei să intri într-un război rece cu pielea ta atunci când temperaturile scad, este timpul să o îngrijeşti cu o cremă potrivită pe timp de iarnă.

Temperaturile scăzute afectează filmul hidrolipidic de la suprafaţa pielii şi glandele sebacee îşi încetinesc producţia de sebum. Rezultatul: o piele mai puţin „grasă", mai puţin suplă, deshidratată şi foarte uscată. Ca şi când aceste efecte secundare ale frigului nu ar fi fost suficiente, în timpul iernii stratul corneu al pielii produce mai puţine enzime responsabile cu procesul de exfoliere al pielii. Astfel pielea care nu se mai înnoieşte în ritmul normal căpătă un aspect matur, tern şi lipsit de luminozitate.

Nutriţie sau hidratare?

În alegerea cremei ideale pentru iarnă nu te lăsa înşelată de denumirea de „cold cream". Numele provine de la senzaţia de răcorire pe care acest tip de cremă hidratantă o lasă asupra pielii. Răspunsul la nevoile tenului îl deţin cremele nutritive. În timp ce o cremă hidratantă asigură şi menţine necesarul de apă în celule, o cremă nutritivă reechilibrează conţinutul lipidic al pielii.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Rolul cremelor nutritive este de a stimula producerea de enzime şi, în acelaşi timp, de a împiedica apa să se evapore din piele. Ingredienţii specifici ai cremelor de iarnă sunt acidul hialuronic, vitamina E, omega 3, antioxidanţii şi uleiurile. De o atenţie specială în timpul iernii trebuie să beneficieze mâinile şi buzele care trebuie îngrijite cu produse speciale pe bază de ceară de albine şi unt de karite.  

Click pe foto pentru a vedea produsele recomandate

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite