Cinematograful-rulotă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caravana alimentată de soare este disponibilă oricând
Caravana alimentată de soare este disponibilă oricând

Cel mai mic cinematograf din lume, alimentat în totalitate cu energie solară, este reprezentat de o rulotă cu opt locuri. Mai precis, se bazează pe o serie de panouri cu celule fotovoltaice şi baterii cu litiu.

Se numeşte „Sol Cinema", a fost pus la punct de britanici, dar poate fi transportat în orice ţară din Uniunea Europeană, atât timp cât există amatori, relevă site-ul www.thesolcinema.org.

La acest mini-cinematograf, dotat cu un proiector LED, pot rula filme zi şi noapte. Cele patru baterii de tip litiu-ion alimentate de două panouri solare de 120 de waţi înmagazinează energia de la soare, astfel că nu apar niciodată probleme. Alimentarea cu energie nu se opreşte nici măcar atunci când peliculele rulează.

Închiriat de fundaţia de arte „Undercurrents" şi transformat dintr-o caravană cu două locuri din anii 1960, cinematograful poate găzdui 8 adulţi sau 12 copii.

Iubitorii de cinema pot viziona la „Sol Cinema" diverse pelicule pe teme despre mediu, de la comedie şi scurtmetraje, până la filme muzicale sau chiar videoclipuri. Ecologiştii au salutat această idee, care promite să atragă în mişcarea pentru mediu mulţi tineri.

Fundaţia „Under­currents" încurajează, totodată, oamenii să realizeze filme despre problemele cu care se confruntă Planeta din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră. 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite