Ce spune animalul de companie despre viaţa amoroasă a stăpânului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii susţin că pot identifica modul în care o persoană se comportă în relaţia cu potenţialii parteneri în funcţie de animalul de companie pe care îl deţine. Spre exemplu, stăpânii de câini sunt mai predispuşi la aventurile de-o noapte, în timp ce iubitorii de pisici nu depun eforturi considerabile în relaţia de cuplu.

Rezultatelele primului studiu condus de compania de asigurări Direct Line Pet arată că proprietarii de câini preferă să-şi fotografieze animalele în detrimentul partenerului de viaţă. 

Astfel, mai mult, 90% din respondenţi au mărturisit că îşi fotografiază mai des animalul de companie decât propria jumătate, notează publicaţia „Psychology Today“.

Pe de altă parte, 86% din totalul celor 1.400 de persoane participante la cercetare au declarat că păstrează pe dekstopul computerului o poză cu „odrasla lor“ patrupedă, mai degrabă decât cu iubitul sau iubita, în timp ce 45% din ei au declarat că postează frecvent pe reţelele de socializare fotografii cu animalele de companie.

Rezultatele unui al doilea studiu, realizat pe site-ul match.com pe baza răspunsurilor oferite de 1.000 de persoane, indică şi alte trăsături surprinzătoare. Potrivit declaraţiilor oferite de psihoterapeutul Kimberly Moffit, specialistul care a coordonat sondajul, animalul de companie dezvăluie celor din jur trăsături de personalitate ale stăpânului său. 

Potrivit ipotezelor enunţate de specialişti, iubitorii de câini sunt mai generoşi decât cei care au ca animal de companie o pisică, fiind dispuşi să plătească o cină romantică în doi la prima întâlnire. Pe de altă parte, proprietarii de feline sunt detaşaţi şi evită să acorde prea multă atenţie potenţialului partener. 

În ceea ce priveşte persoanele care nu au un animal de companie, cercetătorii susţin că acestea sunt firi susceptibile, care nu cred în existenţa sufletului pereche. Din totalul subiecţilor care nu sunt stăpâni de animale, 53% din ei au declarat că nu ar servi un pahar de băutură la prima întâlnire, în timp ce 57% au recunoscut că s-ar căsători cu o persoană, fără să locuiască mai întâi cu aceasta. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite