Ce greşeli faci la duş şi îţi afectează pielea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duşurile lungi şi mai ales fierbinţi favorizează uscarea pielii.
Duşurile lungi şi mai ales fierbinţi favorizează uscarea pielii.

Abia aştepţi să termini orele de lucru să ajungi acasă pentru a te bucura de o baie fierbinte? Iată care sunt cele mai des întâlnite greşeli pe care probabil şi tu le faci!

Nimic nu se compară cu un moment de relaxare, chiar la tine acasă la sfârşitul zilei. Însă, uneori chiar şi un simplu moment de relaxare îţi poate pune sănătaea în pericol.

Astfel că dacă de fel îţi place să ai parte de duşuri lungi şi mai ales fierbinţi, acest obicei însă va favoriza uscarea pielii şi apariţia mâncărimilor. Ideal ar fi ca intervalul unui duş să nu depăşească mai mult de 10 minute şi să foloseşti apă călduţă, iar la final să alternezi rece cu cald.

Atenţie la gelurile de duş

O cadă plină de spumă nu este tocmai cea mai sănătoasă alegere pentru pielea ta, deoarece în gelurile destinare efectului de spumă nu se regăsesc foarte multe substanţe nutritive.

Ideal ar fi să adaugi în apa de baie uleiuri naturale esenţiale, ce vor hidrata pielea ta în profunzime. În cazul în care nu ţi-a recomandat un medic dermatolog să foloseşti zilnic săpun antibacterian, mai ales pentru zona feţei, evită să faci asta zilnic.

Află pe Clicksanatate.ro din ce alte motive e important să renunţi la apa de duş mult prea fierbinte!

Ce indică gustul de metalic

Scapă rapid de nasul înfundat

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite