Ce face 15 minute în fiecare zi cel mai fericit om din lume pentru a-şi menţine starea de bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matthieu Ricard
Matthieu Ricard

Un budist în vârstă de 76 de ani este considerat de cercetători „cel mai fericit om din lume”. Acesta a dezvăluit câteva dintre secretele sale pentru o viaţă armoniosă, liniştită şi împlinită.

Ricard a fost desemnat „cel mai fericit om din lume” după ce s-a observat că are o capacitate mărită de a simţi starea de fericire şi o predispoziţie redusă la nefericire

„În general trebuie să încerci să fii mai bun într-un mod raţional. Dacă mintea vă este plină de bunăvoinţă, pasiune şi solidaritate, aceasta este o stare psihică foarte sănătoasă care favorizează fericirea şi împlinirea personală”, explica francezul, în urmă cu câţiva ani, într-un interviu pentru Business Insider. 

Un alt aspect cheie îl reprezintă antrenarea minţii. Călugărul, care a participat la mii de conferinţe şi a oferit multă bucurie oamenilor de-a lungul anilor, consideră că toată lumea are capacitatea de a avea o minte limpede. El chiar crede că există un potenţial de bunătate în fiecare fiinţă umană. Dar, la fel ca un sportiv, mintea trebuie să fie antrenată în direcţia potrivită.

CONTINUĂ SĂ CITEŞTI PE CLICK.RO. 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite