Palatul Versailles, oază de linişte şi de istorie, pe harta destinaţiilor de lux unde turiştii se vor putea caza: când va fi inaugurat hotelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul ce va fi deschis în palatul Versailles va dispune de un centru spa, o piscină subterană şi va pune la 
dispoziţia clienţilor privelişti de milioane cu grădinile domeniului.FOTO Arhivă
Hotelul ce va fi deschis în palatul Versailles va dispune de un centru spa, o piscină subterană şi va pune la dispoziţia clienţilor privelişti de milioane cu grădinile domeniului.FOTO Arhivă

Palatul Versailles, una dintre cele mai populare atracţii turistice din Franţa, care datează din secolul al XVII-lea, va deveni interesant şi dintr-o altă ipostază. Un consorţiu a anunţat că până în 2018 aici se vor deschide un hotel şi un restaurant.

Întinsa proprietate construită de regele Louis al XIV-lea va găzdui curând un hotel şi un restaurant, urmare a planurilor consorţiului francez Lov Hotel Collection, care va investi zeci de milioane de dolari pentru confortul turiştilor (n.r. potrivit unor surse investiţia în hotel se ridică la 14 milioane de euro, iar potrivit altora la 28,5 milioane de dolari).

Transformarea unei zone a palatului în hotel şi restaurant este binevenită şi mult aşteptată în special de către cei ce au avut de suferit din cauza lipsei de posibilităţi de cazare din zonă, notează Huffington Post. 

Astfel, după ce ideea proiectului a fost îndelung vehiculată, conducerea palatului căutând până nu demult un partener din exterior pentru transformarea unui număr de trei clădiri de pe domeniu în hotel, acestea având nevoie de renovări în decursul ultimilor ani, hotelul şi restaurantul de lux se vor deschide cel mai probabil în 2018. 

Faimosul chef francez Alain Ducasse, care a deschis numeroase restaurante din Monaco până la Hong Kong, va fi proprietarul restaurantului de la Versailles, momentam fără nume ales, de pe locaţia încărcată de istorie şi de şarm.

În ceea ce priveşte hotelul, LOV a dezvăluit deja că intenţionează să meargă pe stilul tradiţional al secolului al XVIII-lea pentru decorul celor 20 de camere ale palatului care vor fi transformate în hotel. Cât despre preţuri, acestea nu au fost stabilite încă, dar o cameră standard din hotelul LOV La Bastide de Gordes costă aproximativ 225 de dolari pe noapte. Hotelul va dispune de un centru spa, o piscină subterană şi va pune la dispoziţia clienţilor privelişti de milioane cu grădinile domeniului.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite