Cele mai interesante oraşe subacvatice din lume: atracţii scufundate care pot fi vizitate VIDEO

0
0

Chiar dacă este mai dificil să ajungi în adâncul apelor pentru a vizita oraşe, monumente sau chiar închisori scufundate, există mai multe astfel de locuri care pot fi admirate. Iată numai o parte dintre acestea, cu adevărat spectaculoase.

Oraşul Leului, China

La aproximativ 30 de metri adâncime, în lacul chinezesc Qiandao, stă înecat oraşul milenar al Leului, care a fost inundat în mod intenţionat de guvernul chinez în anul 1959 pentru a se construi o hidrocentrală.

Oraşele scufundate din lacul Reschen, Italia

Lacul Reschen, situat în Nordul Italiei, este „ornat” cu un turn din secolul al XIV-lea care răsare din apă. Majoritatea clădirilor din cele două oraşe, Graun şi Reschen, au fost distruse înainte ca zona să fie inundată intenţionat, dar turnul bisericii istorice a dăinuit - şi se poate ajunge la el chiar şi în mers atunci când lacul îngheaţă în timpul iernii.

FOTO thrillist.com/Flickr/freemanphoto

Thonis-Heracleion, Egipt

Thonis-Heracleion a fost unul dintre cele mai importante porturi folosite pentru schimb de mărfuri din Egipt atunci când a fost creat la gura râului Nil, în secolul al VIII-lea î.Hr. Oraşul s-a extins sub forma unei înlănţuiri de clădiri şi de canale în jurul unui mare templu până când o serie de dezastre naturale au condus la inundarea lui în secolul al VIII-lea e.n. Redescoperit în anul 2000, oraşul se întinde pe câteva mile pe coasta mării Mediterane a Egiptului, la capătul Aboukir Bay, şi este plin de statui, mumii sau de epave.

image

FOTO thrillist.com/LegitNewz/Youtube

Potosí, Venezuela

După ce a fost inundat în mod deliberat, în anul 1985, pentru a construi o hidrocentrală, oraşul Potosí a reapărut în atenţia publică în 2008 când o secetă acută a lovit Venezuela şi când a început să se vadă mai mult din faţada bisericii gotice a oraşului.

image

FOTO thrillist.com/Flickr/junctions

Închisoarea subacvatică Rummu, Estonia

Dacă vreţi să vă bucuraţi de o zi de înot şi să descoperiţi o închisoare sovietică din 1930, acest lucru este posibil. Închisoarea Rummu se afla lângă o mină care oferea de lucru prizonierilor. Atunci când închisoarea a fost într-un final închisă, mina a fost transformată într-o lagună care atrage acum amatorii de aventură şi de scuba diving. Părţi ale închisorii acoperite de apă includ garduri, mobilă şi camere claustrofobice cu ferestre cu gratii. 

image

FOTO thrillist.com/Torbjörn Gylleus/YouTube

Mai multe - Călătorii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite