În ce constau diferenţele de preţ ale aparatelor dejantat roţi?

0
0
advert

Dacă doriţi să investiţi într-un aparat dejantat roţi probabil că aţi observat diferenţele mari dintre preţul acestor produse şi acum vă gândiţi care dintre aparate se potriveşte cel mai bine profilului afacerii dumneavoastră.

De aceea, în acest articol, vom discuta pe larg care sunt diferenţele dintre un aparat dejantat anvelope pentru vulcanizare şi o maşină dejantat roţi pentru camioane, dar şi în ce constă un aparat dejantat automat pentru a fi capabili de a lua o decizie informată, care să vă satisfacă.

Ce este un aparat dejantat anvelope pentru vulcanizare?

Un aparat dejantat anvelope pentru vulcanizare este un echipament extrem de eficient folosit în operaţiunile de jantare şi dejantare. În funcţie de modelul său, el poate fi folosit pentru anumite tipuri de autoturisme.

De exemplu, dacă majoritatea clienţilor vulcanizării dumneavoastră sunt persoane ce conduc autoturisme de familie sau chiar maşini ceva mai mari de tipul SUV-urilor sau camionetelor, puteţi opta pentru un aparat dejantat anvelope marca Reihmann, un producător foarte cunoscut în acest segment de piaţă. Preţul unui astfel de aparat este de doar 3500 de lei, iar investiţia se amortizează rapid deoarece îl veţi folosi intens pentru prestarea serviciilor dumneavoastră.

Pe de altă parte, dacă printre clienţii vulcanizării dumneavoastră există mulţi posesori de motociclete, pentru schimbarea anvelopelor acestui tip de vehicule puteţi investi tot într-un aparat dejantat anvelope pentru autoturisme mici, dar care să aibă posibilitatea de a schimba şi jantele motocicletelor cu ajutorul unor adaptoare speciale. Preţul unor astfel de aparate ajunge chiar şi la 2000 de euro, iar la achiziţie este necesar să vă interesaţi de unde puteţi cumpăra şi accesoriile suplimentare.

Ce este o maşină dejantat roţi pentru camioane?

Dacă firma dumneavoastră constă într-un service auto pentru camioane este necesar să investiţi într-un aparat special creat pentru acest tip de vehicule. Cu un buget de până în 8000 de euro puteţi achiziţiona o maşină performantă concepută pentru montarea şi demontarea anvelopelor cu cameră sau tubeless cu care sunt prevăzută autocamioanele, camioanele, autobuzele, autocarele, tractoarele sau maşinile agricole.

Aceste maşini dejantat costă semnificativ mai mult decât cele pe care le găsiţi în vulcanizările auto destinate clienţilor cu automobile de familie, dar sunt absolut necesare pentru succesul unui service auto de maşini mari.

Acest tip de mecanisme au la bază principiul hidraulic, dar acţionarea se face la fel de uşor ca şi în cazul unui aparat de mici dimensiuni, fiind foarte intuitivă şi nesolicitând cursuri speciale de pregătire.

În ce constă automatizarea aparatelor dejantat?

În cazul aparatelor dejantat pentru autoturisme de familie automatizarea constă de exemplu în modul de acţionarea al sistemului de prindere sau în modul de operare al întregului mecanism. Sistemele de prindere cu centrare automată sunt acţionate de doi cilindri pneumatici, dar există şi aparate ale căror funcţii sunt în totalitate automatizate fiind astfel extrem de simplu de folosit.

Aparatele dejantat care au doar sistemul de prindere automat se numesc semi-automate, iar echipamentele care pot fi operate în totalitate fără niciun fel de intervenţie manuală din partea operatorului se numesc automate.

Maşinile dejantat heavy duty pentru vehicule de mari dimensiuni se acţionează cu ajutorul unei unităţi de comandă sub formă de joystick ce însoţeşte echipamentul în momentul livrării. Astfel, pot fi comandate de la distanţă şi nu necesită niciun fel de acţiune manuală din partea celui care operează utilajul.

advert

Automatizarea face ca toate tipurile de aparate dejantat chiar dacă sunt proiectate pentru maşini mici sau vehicule de mari dimensiuni, să fie simplu de folosit. Astfel, se accelerează viteza cu care pot fi prestate serviciile de montare şi demontare a anvelopelor şi dacă sunteţi un antreprenor orientat către obţinerea de profit, vă recomandăm să optaţi pentru un aparat cu un sistem de operare complet automat.

În loc de concluzie

Diferenţele de preţ între aparatele dejantat constau în primul rând în tipul de vehicule pentru care poate fi utilizat aparatul. Astfel, maşinile dejantat pentru autoturisme mici sunt întotdeauna mai convenabile decât cele proiectate pentru montarea şi demontarea anvelopelor vehiculelor mari.

De asemenea, automatizarea sistemului de operare influenţează şi ea într-o anumită măsură preţul, aparatele semi-automate fiind mai convenabile decât cele complet automatate care nu necesită intervenţie directă din partea operatorului.

Mai multe - Auto

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite