Astronomii au descoperit un "diamant" mai mare ca Terra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilustraţie reprezentând interiorul planetei 55 Cancri e
Ilustraţie reprezentând interiorul planetei 55 Cancri e

Astronomii au descoperit o planetă din diamant care orbitează în jurul unei stele similare Soarelui şi se mişcă atât de rapid, încât un an pe acea planetă durează mai puţin de 18 ore.

Planeta "55 Cancri e" nu este prima de acest fel descoperită de astronomi, în schimb, este prima care se roteşte în jurul unei stele asemănătoare Soarelui şi prima care a putut fi studiată în detaliu.

Descoperită de o echipă de cercetători din Franţa şi din Statele Unite, planeta pare să aibă aceeaşi densitate ca a Terrei, scrie Reuters, deşi planetele de acelaşi fel descoperite anterior aveau o densitate mult superioară densităţii planetei noastre.

Studiul apreciază că cel puţin o treime din masa planetei, respectiv echivalentul masei a trei planete Pământ, ar putea fi alcătuită din diamant, iar temperatura pe această planetă ajunge până la 1.648 de grade Celsius.

David Spergel, astronom la Universitatea Princeton, susţine că a fost relativ simplu să afle structura de bază şi istoricul corpului celest odată ce i-a aflat masa şi vârsta.

"Planetele sunt mult mai complexe. Această <<planetă Pământ din diamant>> este doar un exemplu în ce priveşte gama vastă a descoperirilor care ne aşteaptă", consideră acesta.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite