Ambulanţele private ajung la pacient în 15 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapiditatea intervenţiei şi eficienţa actului medical sunt două dintre atuurile Salvărilor particulare Preţul unei consultaţii acordate de medicii de pe Salvările particulare variază

Rapiditatea intervenţiei şi eficienţa actului medical sunt două dintre atuurile Salvărilor particulare

Preţul unei consultaţii acordate de medicii de pe Salvările particulare variază între 90 şi 200 de lei, în cazul în care solicitantul nu deţine un abonament la un centru de sănătate particular. Transportul unui pacient între localităţi sau în străinătate presupune o taxă suplimentară de până la doi euro pe kilometru.

Rapiditatea intervenţiei şi eficienţa actului medical sunt două dintre atuurile serviciilor private de ambulanţă. O consultaţie la Ambulanţa Puls (973), prima staţie privată de Salvare înfiinţată în România în urmă cu 16 ani, costă 199 de lei şi include, potrivit dr. Laurenţiu Luca, directorul serviciului, deplasarea, consultaţia pentru diverse specialităţi, tratamentul de urgenţă, eliberarea de reţete medicale şi internarea.

Ambulanţa pentru cazuri speciale ajunge în zece minute şi costă 299 de lei. Puls mai oferă la domiciliu şi realizarea unui set de 15 analize prin recoltarea de sânge şi a sumarului de urină, cu rezultat pe loc sau în 24 de ore (194 de lei) şi ecografii abdominale cu imagine fotografică (249 de lei).

Transportul pacientului în ţară sau străinătate costă 2 euro/km. Analizele şi investigaţiile medicale pot fi făcute şi la locul de muncă al solicitantului. Persoanele care au nevoie de monitorizare permanentă au la dispoziţie mai multe tipuri de abonamente, în funcţie de propriile necesităţi.

Transporturi medicalizate avion-ambulanţă

Un alt serviciu privat de ambulanţă este cel al diviziei medicale BGS (9505), unde consultaţia are tarif unic: 200 de lei. Ea include investigaţii, tratament medical de urgenţă şi transportul la spital. Ambulanţa BGS, care dispune şi de un sistem de abonare adresat persoanelor fizice şi juridice, mai asigură transporturi medicalizate cu avion-ambulanţă, consiliere medicală telefonică sau monitorizarea pacienţilor spitalizaţi, potrivit dr. Cristian Marcu, coordonatorul serviciului.

Timpul de răspuns la un caz variază între 15 şi 30 de minute. Serviciul de ambulanţă Doris (9655) percepe un tarif cuprins între 90 de lei (medic de medicină generală) şi 150 de lei (medic specialist). Transportul pacientului la spital se taxează suplimentar cu 125 de lei. Rezultatele analizelor efectuate la domiciliu (6 lei analiza) sunt trimise acasă în 24 de ore.

Ambulanţe private în ţară

Ambulanţa Centrului de Diagnostic Imagistic Neuromed - Timişoara (0746.08.00.03) asigură numai urgenţele de gradul doi (mică chirurgie, asistenţă pediatrică, transport specializat), serviciile fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Potrivit managerului Lucian Florea, ambulanţa va dispune în circa o lună şi jumătate şi de un elicopter.

UMANServ - Vâlcea (0250-727272). Consultaţia costă între 88 şi 188 de lei. Pentru distanţe care depăşesc 10 km se percepe o taxă de 2,39 lei/km. Efectuarea analizelor prin recoltarea de sânge la domiciliu costă 55 de lei.

MEDA - Braşov (0268-966). Asigură numai consultaţii de medicină generală: 100 de lei pe timpul zilei, 150 de lei pe timpul nopţii.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite