Viktor Orban șochează din nou: oferă 8 milioane de euro pentru ca Supercupa Italiei să se joace pe o arenă sătească!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungurii investesc masiv în sport, mai ales în fotbal. Atât în campionatul intern, cât și în zonele cu populație majoritar maghiară, dar și în imagine. Premierul Ungariei e la un pas de la a da o lovitură colosală cu ultima sa propunere: o ofertă uriașă pentru mutarea Supercupei Italiei pe o arenă sătească, de 4.000 de locuri!

Viktor Orban e în atenția întregii lumi prin deciziile sale controversate. Foto AFP
Viktor Orban e în atenția întregii lumi prin deciziile sale controversate. Foto AFP

Inter, câștigătoarea Cupei Italiei, și AC Milan, campioana din Serie A, urmează să dispute Supercupa Italiei la începutul anului viitor, pe 18 ianuarie. Meciul este programat să se joace la Riyadh, în capitala Arabiei Saudite, însă cele două echipe iau în calcul o variantă încredibilă.

Partida s-ar putea desfășura în altă parte, conform presei italiene. Calcio Mercato a anunțat duminică faptul că premierul Ungariei, Viktor Orban (59 de ani), a făcut o ofertă de 8 milioane de euro în schimbul mutării meciului pe Pancho Arena, un stadion din satul Felcsut.

Pancho Arena, arena pe care Orban vrea Supercupa Italiei. Foto Wikipedia
Pancho Arena, arena pe care Orban vrea Supercupa Italiei. Foto Wikipedia

Granzii Italiei ar fi de acord cu schimbarea, deoarece ar evita două zboruri de aproximativ 6 ore fiecare, între Milano și cea a Arabiei Saudite, care se află la distanță de aproximativ 5.000 de kilometri. Stadionul pe care maghiarii vor să găzduiască Supercupa Italiei are o capacitate de doar 4.000 de locuri, dar probabil interesul lui Orban este să promoveze micuța localitate situată la circa 45 de kilometri distanță de Budapesta.

Ungaria a găzduit cu luni în urmă startul Turului Italiei, cicliștii trecând pe sub casa lui Orbán, în orașul său natal, Székesfehérvár!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite