VIDEO Povestea lui Alexandru Târnovan, marcatorul supriză al Stelei din Cupa României. UEFA l-a propulsat în Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Târnovan, tânărul de 18 ani care a înscris la primul său meci pentru echipa de seniori a Stelei, a crescut la Bistriţa, de unde a fost transferat de Gică Hagi.

Alexandru Târnovan a împlinit 18 ani în septembrie, fiind un produs al fotbalului bistriţean. El a jucat la LPS Bistriţa şi la Sporting Bistriţa, după care a fost cooptat de Gică Hagi în proiectul Academiei de la Constanţa. Până să ajungă la Steaua, Târnovan a apucat să evolueze şi pentru echipa de seniori a Viitorului, 

Pentru că UEFA a obligat echipele care participă în Liga Campionilor să participe cu o formaţie de tineret în Youth League, Steaua a apelat la "rezervele" de jucători ale lui Gică Hagi, împrumutând mai mulţi jucători, printre care şi pe Alexandru Târnovan. Atacantul a marcat în meciul pe care Steaua şi Basel l-au încheiat la egalitate, scor 1-1.

Reghecampf i-a oferit şansa debutului la echipa mare în jocul cu Oţelul, iar fotbalistul a preluat pasa lui Piovaccari, a înaintat cu doi fundaşi în spate şi a plasat frumos mingea pe lângă Brăneţ.

Steaua trebuie acum să negocieze cu Viitorul dacă doreşte ca fotbalistul să rămână în Ghencea, însă Reghecampf spune că achiziţionarea lui Târnovan nu e o prioritate. "Târnovan este jucătorul Stelei, în acest moment. Când va expira împrumutul vom discuta, momentan avem probleme mult mai importante decât transferul lui Târnovan. Este un început bun, dar mai are foarte mult de muncă, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ", a spus Reghe. 

STEAUA NU MAI VREA SĂ JOACE ÎN 2013: "E INUMAN!"

"Îmi pare bine că am marcat, dar mai ales că am câştigat. A fost o victorie meritată, am jucat mult mai bine decât ei. Am ajuns până în semifinale, vrem să ajungem în finală şi să câştigăm. Mi-am făcut mari speranţe să ajung la echipa mare! Vreau să-mi fac treaba şi, de ce nu, să rămân la Steaua. Dar, dacă nu ne calificăm din Youth League, ar trebui să mă întorc la Viitorul", a declarat după meci fotbalistul împrumutat de la echipa lui Gică Hagi.

În Youth League, Steaua e pe locul trei, are cinci puncte, cu două mai puţine ca Schalke, şi urmează a juca pe terenul lui Chelsea. Şanse de calificare sunt mici, e nevoie ca steliştii să învingă la Londra, iar germanii să fie bătuţi de Basel. 

Golurile partidei Steaua - Oţelul 2-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite