VIDEO Ianis, sclipitor, când a scăpat de Hagi: Cum s-a descătuşat la Rangers şi când va reveni pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi şi-a câştigat deja locul în inimile fanilor lui Rangers
Ianis Hagi şi-a câştigat deja locul în inimile fanilor lui Rangers

Mijlocaşul de 21 de ani a strălucit în debutul său ca titular în campionatul Scoţiei, unul cu un nivel fotbalistic nu foarte ridicat. La prestaţia sa excelentă a contribuit însă şi o schimbare de viziune din partea tatălui său.

După ani la rând în care şi-a promovat intens fiul, prezentându-l inclusiv ca pe un viitor Balon de Aur, Gheorghe Hagi s-a hotărât să facă un pas înapoi cu ocazia împrumutului lui Ianis la Rangers.

„E important ca el să se descurce şi să-şi facă o carieră singur, fără ca eu să vorbesc tot timpul despre el“, a spus fostul internaţional, la începutul săptămânii. Şi, scăpat de presiunea tatălui său, mijlocaşul de 21 de ani l-a răsplătit pe acesta cu un gol superb, miercuri seară, chiar în ziua în care fostul mare fotbalist a împlinit 55 de ani. 

Titularizat în premieră de antrenorul Steven Gerrard, în confruntarea de acasă cu Hibernian, Ianis a făcut o primă repriză mai ştearsă şi una excelentă după pauză. „În prima parte, Ianis Hagi s-a obişnuit cu Scoţia, cu oameni agresivi în jurul lui, care-l lovesc de fiecare dată când au ocazia. Apoi, în repriza secundă, ne-a câştigat partida. A fost extraordinar“, a spus Steven Gerrad după un succes dramatic, scor 2-1, care menţine Rangers la şapte puncte de liderul Celtic.

Golul victoriei a fost semnat de internaţionalul român, în minutul 84, cu o execuţie magistrală, din voleu, la colţul lung. Astfel, după două experienţe nereuşite în Italia şi în Belgia, la Fiorentina, respectiv Genk, Ianis Hagi pare să fi găsit o competiţie, cea din Scoţia, aproape de nivelul său fotbalistic. Iar fanii îl iubesc deja, el fiind ales „Omul meciului“ după victoria cu Hibernian. 

„Fanii lui Rangers au un nou erou, după ce Hagi a dat o lovitură dramatică în prima sa apariţie ca titular. A fost un gol de care ar fi fost mândru şi tatăl său (n.r. - pe când era jucător). Ianis a produs un moment magic când Rangers avea nevoie de el“, au scris cei de la „The Scottish Sun“ în cronica meciului Rangers - Hibernian.

Pentru formaţia din Glasgow urmează acum partida din Cupa Scoţiei, în deplasare, cu Hamilton (sâmbătă, ora 14.30), echipă care ocupă penultimul loc în campionat. Va fi un nou prilej pentru Ianis Hagi de a străluci, el având şanse mari de a bifa o nouă apariţie, ca titular, la Rangers.

VEZI GOLUL LUI IANIS HAGI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite