VIDEO Cupa Confederaţiilor: "Golazo" şi "dublă" Jordi Alba! Spania surclasează Nigeria, Uruguay spulberă Tahiti. S-au aflat semifinalele competiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania şi Uruguay şi-a spulberat adversarele în ultimele meciuri din grupa B, şi s-au calificat la braţ în semifinale, unde dau de Italia, respectiv Brazilia.

Teoretic, înaintea ultimei etape din grupa B, toate cele patru echipe aveau şanse de calificare în semifinalele competiţiei. Practic, Spania şi Uruguay se pregăteau să meargă mai departe, de pe primul, respectiv al doilea loc. Lucru care s-a şi întâmplat, la final.

Asta pentru că în faţa campioanei europene şi mondiale urma să se afle o selecţionată africană cu miza pe jucători tineri, din campionatul intern, iar câştigătoarea Copei America îi înfrunta pe amatorii din Pacificul de Sud.

Spania - Nigeria 3-0

Partida de la Fortaleza s-a desfăşurat după tiparul aşteptat. După un singur minut de joc, Iniesta rata o ocazie uriaşă, apoi n-a trecut mult timp şi Jordi Alba şi-a trecut în premieră numele pe tabela de joc (3). Tiki-taka a curs la parametrii normali, la fel şi ocaziile la poarta lui Enyeama, irosite cu lejeritate de către Soldado. Africanii, cu un joc mai direct, mai vertical, dar şi mai egoist, au lăsat impresia că sunt la un meci de prezentare şi că fiecare încearcă să prindă un contract la vreo echipă din Europa. În partea secundă, Torres a marcat la prima atingere de balon (62), la un minut după ce intrase pe gazon, "vulturii" au irosit şi ei o ocazie uriaşă, prin Gambo, iar pe final Jordi Alba a reuşit "dubla", la capătul unul contraatac (89)

Uruguay - Tahiti 8-0

Amatorii din Polinezia Franceză părăsesc competiţia la care au ajuns în premieră cu capul sus şi o canoe de goluri încasate. După ce-au luat şase de la Nigeria şi 10 de la Spania, la rând venea Uruguay-ul lui Cavani, Suarez şi Forlan (care au început partida pe bancă). Balul l-a deschis Hernandez, în minutul 2, iar până la final vârful lui Palermo, doar rezervă în celelalte meciuri, din cauza concurenţei acerbe din avanposturile "celeştilor", s-a răzbunat pe insulari. A mai marcat de trei ori (24, 45+1, 67, pen.), iar printre marcatori s-au mai regăsit şi Perez (27), Lodeiro (61) şi Suarez, cu o "dublă" (82, 90). Asta în condiţiile în care sud-americanii au evoluat în inferioritate din minutul 51, după eliminarea lui Scotti, pentru cumul de cartonaşe, deşi opt minute mai târziu tahitienii au egalat situaţia, Ludivion plecând şi el mai repede la cabine. 

S-a încheiat 8-0 pentru Uruguay, care se califică în penultimul act al competiţiei, alături de Spania, din grupa B.

Miercuri se dispută semifinala sud-americană Brazilia - Uruguay, iar joi cea europeană, Spania - Italia. Ambele încep de la ora 22.00. Sunt două semifinale cu iz de răzbunare. Brazilia are de plătit încă poliţe grele pentru dezastrul de pe "Maracana", din 1950, când a pierdut primul Mondial, chiar în faţa "celeştilor", italienii n-au uitat cum au fost călcaţi în picioare de Spania, în finala Europeanului din 2012.

Finala mică de la Cupa Confederaţiilor, dintre învinsele din semifinale, se joacă duminică, de la ora 19.00, iar marea finală este luni dimineaţă, de la ora 01.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite