VIDEO Beckham va participa la ceremonia de aducere a flăcării olimpice în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul căpitan al echipei naţionale a Angliei, David Beckham, va ajuta, vineri, la aducerea flăcării olimpice în Marea Britanie, după ce o ceremonie formală de înmânare a acesteia va avea loc la Atena, au anunţat organizatorii JO de la Londra, informează presa engleză.

Fostul căpitan al echipei naţionale a Angliei este ambasador al Jocurilor Olimpice şi va face parte din delegaţia care îi mai are în componenţă pe şeful Comitetului Local de Organizare, Sebastian Coe, dar şi pe Prinţesa Anne. Primarul Londrei, Boris Johnson, şi ministrul sporturilor Hugh Robertson vor fi şi ei prezenţi. Flacăra va fi adusă pe calea aerului până la baza navală Culdrose din Cornwall, sud-vestul Angliei, iar sâmbătă triplul campion olimpic la yachting Ben Ainsilie va fi primul om din ştafeta de 8.000 de persoane care va duce flacăra până la Londra pe parcursul a zece săptămâni. Cei 8.000 de purtători ai flăcării olimpice vor parcurge în total 12.800 de kilometri şi vor trece prin 1.018 comunităţi.

Flacăra, care a fost aprinsă săptămâna trecută pe locul unde se desfăşurau în antichitate Jocurile la Olimpia, va ajunge, miercuri seară, în Parthenonul din Atena, unde va fi expusă până vineri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite