Vești proaste pentru România. Cristina Neagu, afară din lot pentru meciul de diseară cu Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România dispută astăzi al doilea meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin, de la ora 19.00, împotriva Serbiei. Din păcate, partida în care avem mare nevoie de puncte, va fi abordată fără Cristina Neagu, care nu și-a revenit după accidentare.

Cristina Neagu speră să prindă meciuri la ultimul Mondial din carieră. Foto EPA EFE
Cristina Neagu speră să prindă meciuri la ultimul Mondial din carieră. Foto EPA EFE

Cum s-a întâmplat și la debut, în victoria clară, 44-19, cu Chile, selecționerul Florentin Pera nu se poate baza pe vedeta echipei. Cristina Neagu a venit accidentată la Mondial și încă nu este sigur că va putea juca vreun meci pentru România, cel puțin în faza grupelor preliminare. Staff-ul naționalei speră să o folosească pe sportiva de la CSM București în grupele principale, acolo unde ”tricolorele” au misiunea de a ocupa un loc care să-i permită să ajungă între primele 8 echipe la Campionatul Mondial.

Pentru a reuși acest lucru, România are nevoie de puncte cu Serbia, care îi vor fi transferate în grupele principale. Cele câștigate cu Chile (ultima clasată) nu vor fi luate în considerare în următoarea fază. Iar din meciul cu Danemarca, programat pe 5 decembrie, e greu de crezut că vor obține ceva, având în vedere forța nordicelor, dar și faptul că vor evolua pe teren propriu împotriva fetelor noastre.  

Nu s-a antrenat de două săptămâni

Alături de Cristina Neagu, Diana Lixăndroiu și Nicoleta Balog au fost lăsate în afara lotului pentru meciul cu Serbia. ”Situația mea este puțin neclară, nu m-am antrenat de două săptămâni. Am încercat să alerg, să-mi țin corpul în formă, dar sigur nu știu cum ar fi la antrenamentul specific sau în joc.

Nu este cea mai bună situație pentru mine. Este ultimul meu Campionat Mondial, aș evolua într-una din sălile mele favorite din Danemarca, dar nu știu când voi fi aptă de joc sau dacă voi juca. Mental nu mă simt prea bine acum, dar fac tot ce pot, ca să revin cât mai repede”, a declarat Cristina Neagu pentru televiziunea daneză TV2 Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite