UPDATE Misiune imposibilă: naţionala U21 a României va juca împotriva Germaniei în preliminariile Euro 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala U21 a României şi-a aflat adversarii cu care se va duela pentru calificarea la Euro 2015. Deşi selecţionerul Emil Săndoi voia să evite Germania, "tricolorii" vor trebui să treacă de nemţi pentru a ajunge la turneul final.

La Euro 2015 se vor califica câştigătoarele celor zece grupe, iar patru dintre echipele clasate pe locul secund în grupe, care vor avea la finalul preliminariilor cea mai bună line de clasament, vor juca baraj pentru ultimele două locuri disponibile. Iată componenţa grupelor:

Grupa 1
Anglia
Ţara Galilor
Finlanda
Moldova
Lituania
San Marino

Grupa 2
Rusia
Danemarca
Slovenia
Bulgaria
Andorra
Estonia

Grupa 3
Olanda
Scoţia
Slovacia
Georgia
Luxembourg

Grupa 4
Spania
Austria
Ungaria
Bosnia
Albania

Group 5
Elveţia
Ucraina
Croaţia
Letonia
Liechtenstein

Grupa 6
Germania
ROMÂNIA
Muntenegru
Irlanda
Insulele Feroe

Grupa 7
Suedia
Turcia
Grecia
Polonia
Malta

Grupa 8
Israel
Portugalia
Norvegia
Macedonia
Azerbaijan

Grupa 9
Italia
Serbia
Belgia
Cipru
Irlanda de Nord

Grupa 10
Franţa
Belarus
Armenia
Islanda
Kazakhstan

Din patru campanii de calificare cu Săndoi selecţioner, naţionala U21 a României nu a reuşit nicio calificare. Azi, însă, „tricolorii” mici au din nou emoţii pentru că intră în cursa pentru cea de-a cincea campanie de calificare cu Săndoi la timonă. Antrenorul e convins că şansele elevilor săi vor creşte considerabil dacă adversarii din preliminarii vor fi accesibili.

„Totul depinde de numele adversarei care va veni din prima urnă. Dacă vom avea iar noroc şi vom da peste Franţa, Anglia, Olanda, Spania sau Germania, ne va fi foarte, foarte greu. Tineretul a mers o singură dată în istorie la un turneu final, în 1998, an în care noi am fost ţară organizatoare. În condiţiile actuale din fotbalul românesc, doar Dumnezeu poate garanta o calificare”, s-a plâns Emil Săndoi într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Pe deasupra, selecţionerul „tricolorilor” mici reaminteşte că principala sa misiune este de a creşte fotbalişti, care să devină pe parcurs jucători selecţionabili în naţionala mare. „Principala mea sarcină este să cresc fotbalişti pentru naţionala mare. Cum să ne calificăm la un turneu final când fondul de jucători susceptibili să joace la U21 este absolut ridicol? Ca număr de jucători promovaţi de la tineret la echipa mare cred că suntem pe primul loc în Europa. În acest moment, aproximativ 90% din oamenii chemaţi de Piţi la prima reprezentativă au trecut şi prin mâna mea”, a mai spus Săndoi.    

La tragerea la sorţi care va avea loc azi la Nyon participă 52 de naţionale de tineret din Europa, iar primele jocuri din preliminarii vor avea loc pe 22 martie 2013. În total, vor fi zece grupe de calificare a câte cinci sau şase echipe fiecare. 

Euro 2015 va fi găzduit de Cehia, ţară desemnată să organizeze acest turneu final în martie 2012 de către Comitetul Executiv al UEFA. De altfel, Cehia este deja calificată la Euro din postura de ţară organizatoare.

România ocupă locul 11 în clasamentul coeficienţilor naţionalelor de tineret din Europa:
1. Spania             38545
2. Anglia               33875
3. Olanda             32889
4. Elveţia              32759
5. Germania         32496
6. Italia                 31993
7. Suedia             31388
8. Franţa              30812
9. Rusia                30492
10. Israel              30302
----------------------------
11. România         30285

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite