Tempestini urcă trei locuri în Campionatul European de Raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Campionul naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, a mai urcat trei locuri în clasamentul general al Campionatului European de Raliuri, iar în acest moment se află pe 5, după primele trei runde, la numai 12 puncte de podium.

După un loc 4 la etapa trecută din Azore, Simone Tempestini şi Sergiu Itu au luat startul în această săptămână în Raliul Insulelor Canare, rundă la care au fost prezente 98 de echipaje. Maşina de concurs a celor doi, o Skoda Fabia Rally2 Evo, a avut mici probleme tehnice pe primele probe speciale, astfel că aceştia au avut o cursă contra cronometru pentru a recupera handicapul.

Echipajul românesc a încheiat în cele din urmă pe 9 în etapa unde victoria le-a revenit spaniolilor Nil Solans şi Marc Marti. Cu 9 puncte obţinute, Tempestini a urcat până pe locul 5 în clasamentul general al Europeanului de raliuri, fiind la un singur punct de locul 4 şi la 12 de poziţia a treia.

Tempestini

„A fost un raliu dificil, cu probleme set up la maşină, pe care le-am rezolvat doar pe parcurs, însă e o experienţă pentru noi. Suntem mai bine pregătiţi pentru etapele de asfalt de la Roma şi Barum, care se aseamănă foarte mult cu ce suntem noi obişnuiţi. Până atunci, ne concentrăm pe Polonia, una dintre etapele noastre favorite şi unde avem planuri mari”, a spus Tempestini la finalul raliului.

Campionatul European de Raliuri mai programează încă patru etape în acest sezon competiţional. Lider provizoriu este spaniolul Efrén Llarena.

Cel de-al doilea echipaj românesc care a luat startul în etapa din Canare, format din juniorii Norbert Maior şi Francisca Maior, a abandonat după a patra probă specială, din cauza problemelor tehnice, într-un moment în care ocupa prima poziţie în topul de la ERC4.

Ambele echipaje de la Napoca Rally Academy vor fi prezente şi săptămâna viitoare la Raliul Argeşului, acolo unde Tempestini are de apărat prima poziţie câştigată în ultimii trei ani.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite