Tempestini se întoarce: Pregătit pentru o victorie la raliul Maramureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Cvintuplul campion naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, va lua startul în acest weekend în Raliul Maramureşului, competiţie revenită în calendarul Campionatului Naţional de Raliuri după 14 ani de pauză. Pilotul în vârstă de 26 de ani e marele favorit să câştige pe traseul unde tatăl său câştiga acum 16 ani.

Un total de 75 de echipaje s-au înscris la etapa care va debuta, vineri seară, cu festivitatea de deschidere organizată în Piaţa Libertăţii din Baia Mare. 

Ultima ediţie organizată în această zonă a fost în 2007, când victoria i-a revenit lui Bogdan Marişca, în prezent coleg cu Simone Tempestini la Napoca Rally Academy (NRA). 

De altfel, NRA şi-a împărţit ultimele trei victorii din Maramureş, de două ori Marişca şi o dată Marco Tempestini în 2006. Pe atunci, Simone avea doar 12 ani şi şi-a urmărit tatăl de pe marginea traseului de concurs. "Pe atunci doar visam să devin pilot de raliuri. Acum îmi trăiesc visul şi abia aştept să concurez în weekend. E o provocare să obţinem o victorie în Maramureş", a spus Tempestini.

"Aici am câştigat primul meu raliu. Îmi doresc să ducem mai departe tradiţia şi să câştigăm competiţia la fel ca până acum. Unul dintre obiective este să ne impunem doar în raliu, ci şi în competiţia pentru echipe", a declarat Marco Tempestini, în prezent manager al NRA.

Pe lângă Marişca, lider provizoriu al campionatului, Tempestini se va mai duela pentru primul loc cu vicecampionul Dan Gîrtofan, cu Sebastian Barbu, dar şi turcul Ugur Soylu, campion naţional la Grupa N în ţara sa natală şi vicecampion naţional absolut.

La start va fi şi cel mai tânăr echipaj din campionat, format din fraţii Norbert şi Francesca Maior, cei care anul trecut au reuşit marea surpriză, încheind pe locul 3 la general. Cei doi vor concura în Maramureş la bordul unui Citroen DS3 R3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite