Suferinţa englezilor, prilej de ironii pentru restul lumii: Declaraţie acidă după finala Euro 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harry Kane, atacant Anglia
Harry Kane, atacant Anglia

Anglia a inventat fotbalul, dar rămâne cu un singur trofeu major în vitrină, Mondialul cucerit în 1966. Adică, o competiţie dintr-o altă epocă. Şi cu un gol controversat despre care s-a aflat, ulterior, că mingea n-a depăşit linia porţii, în întregime!

Anglia a dat cu piciorul la o şansă uriaşă: câştigarea Campionatului European, în premieră. Iar asta când impresia generală a fost că s-au aliniat stelele, pentru ca naţionala Albionului să cucerească trofeul, la capătul unei întreceri în care a jucat şase din cele şapte partide, inclusiv finala, pe teren propriu, la „Wembley“ (Londra).

Italia a distrus însă acest vis al Angliei şi apoi a şi pus sare pe rana suporterilor acestei naţionale printr-un strigăt al lui Leonardo Bonucci, în faţa camerelor, despre care „Adevărul“ a scris aici.

Iar Bonucci n-a fost singurul italian care i-a luat pe englezi la mişto! Alessandro Altobelli (65 de ani), fost campion mondial cu Squadra azzurra, în 1982, cu 61 de selecţii şi 25 de goluri în prima reprezentativă, a oferit o declaraţie acidă, după finala Euro 2020.

„E o victorie mare pe Wembley contra Angliei. Englezii cred mereu că sunt cei mai buni, cei mai mari, cei mai talentaţi, cei mai frumoşi. Şi iată, în vitrina lor cu trofee a rămas o singură cupă ruginită, din 1966! Uitaţi-vă la vitrina noastră de trofee! E plină!“, a spus Altobelli.

Şi, într-adevăr, Italia are un palmares fantastic: două titluri europene (1968, 2020) şi patru trofee Mondiale (1934, 1938, 1982, 2006). Iar asta în condiţiile în care italienii şi-au permis să şi piardă două finale de Mondiale (1970, 1994) şi încă două de Euro (2000, 2012).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite