STARE DE ALERTĂ Medicul campioanei Oltchim a plecat în Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Manea
Oana Manea

Campioana la handbal, în competiţia echipelor feminine, Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat că medicul echipei, Florin Oancea, a plecat în Brazilia, pentru a fi alături de jucătoare, după Oana Manea şi Adina Fiera au suferit accidentări. Prima s-a ales cu o întindere a ligamentelor colaterale, cealaltă are o contuzie la picior.

Medicul Florin Oancea a plecat deja spre Brazilia, urmând să ajungă la ora locală 21.20, la Sao Paulo. Decizia a fost luată după consultări cu preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu. "CS Oltchim, reprezentat la Campionatul Mondial de 10 jucătoare, antrenorul principal, preparatorul fizic şi unul dintre maseuri, a constatat cu îngrijorare faptul că jucătoarele sale suferă de accidentări diverse şi multiple, survenite în urma ultimelor jocuri disputate. Aceste accidentări ţin departe de teren câteva jucătoare importante din echipa naţională, dar la fel de importante şi pentru echipa noastră", se arată în comunicatul clubului vâlcean.

Florin Oancea este medic cu competenţă în medicina sportivă şi doctorat în ortopedie şi traumatologie, fiind alături de campioana Oltchim, din 2008, după încă doi ani de colaborare. "Va avea ca principală misiune în Brazilia identificarea tuturor cazurilor de accidentare din rândul echipei naţionale, diagnosticarea acestora şi va trece la recuperarea sportivelor accidentate în ideea îmbunătăţirii calităţii de sănătate a lotului naţional, dar şi recuperarea urgentă a sportivelor ce aparţin clubului Oltchim. Este ştiut faptul că obiectivul principal al clubului în acest sezon este finala Ligii Campionilor, iar pentru acest lucru este nevoie de întregul lot valid de jucătoare, pe care Oltchim îl deţine în acest moment", se mai arată în comunicatul vâlcean.

Echipa României a câştigat meciurile cu Tunisia (30-28) şi Cuba (33-27), terminând la egalitate (28-28) cu Japonia. Mâine, de la 23.45, naţionala va întâlni formaţia Braziliei, iar vineri, la 21.15, va juca împotriva Franţei. În aceste dispute se vor decide ocupantele primelor trei locuri în grupa C. Ieri, Brazilia a învins cu 26-22 Franţa după ce a fost condusă cu 10-17 la pauză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite