Situaţie critică la Rapid: jucătorii au recurs la o măsură extremă, după ce au fost „ţepuiţi“ cu 900.000 de euro de Copos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o zi după ce Adunarea Generală a creditorilor a aprobat planul de reorganizare, în care firmele patronului au avut cuvântul decisiv, fotbaliştii s-au revoltat.

Rapid va lua licenţă şi va avea dreptul de a participa în următoarea ediţie a Ligii I, însă, până atunci, clubul se confruntă cu o situaţie explozivă.

După cum a scris „Adevărul“, planul de reorganizare impus la Adunarea Generală a creditorilor înseamnă că fotbaliştii vor fi printre cei mai păgubiţi dintre cei care erau înscrişi la masa credală. George Copos a declarat că jucătorii vor încasa până la 14 la sută din restanţele financiare pe care le aveau, atunci când Rapid a intrat în insolvenţă.

În realitate, procentul e şi mai mic, fiind de 10%! Restanţele financiare către cei 19 jucători înscrişi la masa credală erau de un million de euro. Acum, fotbaliştii vor lua doar 100.000 de euro din această sumă, ceea ce înseamnă că, în medie, fiecare jucător va încasa puţin peste 5.000 de euro.

Surprizele lui Copos nu se termină însă aici. Restanţele se vor achita, treptat, în următorii trei ani!

„Jucăm şi noi de 10%“

Această situaţie incredibilă a confirmat ceea ce a spus Renzo Rossi, fostul director sportiv al Rapidului: „În România, insolvenţa înseamnă furt legalizat“.

Revoltaţi că au fost „ţepuiţi“ de George Copos, jucătorii care au fost înscrişi la masa credală şi care încă mai fac parte din lotul lui Marian Rada, au dat tonul la o grevă generală.

Ei au refuzat să iasă la antrenament şi s-au pregătit la sala de forţă. „E strigător la cer ce s-a întâmplat. Dacă ne vor plăti doar 10% din restanţe, atunci poate jucăm şi noi doar de 10% din bani“, a declarat un fotbalist sub protecţia anonimatului. 

Cine sunt cei 19 fotbalişti „ţepuiţi“?

Din actualul lot: Ovidiu Herea, Ştefan Grigorie, Nicolae Grigore, Mihai Roman, Alexandru Ioniţă, Alexandru Dăescu, Cristi Oros, Cătălin Păun, Andrei Ciolacu, Ionuţ Voicu

Dintre cei care au plecat: Paul Codrea, Tavares Ezequias, Marius Bilaşco, Milos Pavlovici, Lucian Răduţă, Romeo Surdu, Ovidiu Burcă, Rui Duarte, Călin Albuţ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite