Simona Halep întoarce spectaculos scorul de la 4-6, 2-5, cu Samatha Stosur şi se califică în sferturi, la Miami Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, marţi, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2, pe australianca Samantha Stosur, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 14, calificându-se în sferturile de finală ale Miami Open. Halep a fost condusă cu 4-6, 2-5 şi la scorul de 4-5, în al doilea set, a salvat o minge de meci.

Inteligentă şi experimentată, Samantha Stosur, care va împlini la finalul acestei luni 33 de ani, îşi cunoaşte foarte bine punctul slab, reverul, şi îl ascunde cu naturaleţe. Australianca îşi construieşte jocul astfel încât să lovescă foarte puţin cu reverul şi, în acelaşi timp, scoate totul din punctul ei forte, lovitura de dreapta. Marţi, Halep a reuşit cu dificulate să speculeze slăbiciunea adversarei. Românca a eşuat de multe ori în încercarea de a o împiedica pe Stosur să se aşeze şi să evite reverul cu dreapta inversă. Dar Simona Halep nu a renunţat la luptă şi atunci când rivala a ezitat şi a început să se clatine, a trecut imediat la ofensivă, impunându-se după o răsturnare spectaculoasă de scor.

Simona Halep a reuşit un break în ghemul al treilea, apoi a condus cu 4-2 şi 30-0 pe serviciul rivalei. Din acel moment, câştigătoarea ediţiei 2011 a US Open a trecut la controlul întâlnirii. Ea a "luat" patru ghemuri la rând şi a încheiat setul, cu 6-4, după aproximativ 40 de minute.

În pauza dintre seturi, Darren Cahill a încercat să o scoată pe Simona Halep din apatia în care a intrat, sfătuind-o să-şi canalizeze jocul şi serviciul pe reverul adversarei.

Jucătoarea din Constanţa a primit cadou un break în debutul setului secund, după două duble greşeli comise de Stosur. Sportiva australiană a revenit repede în joc, cu trei ghemuri câştigate la rând, La 1-3, Halep a reuşit un rebreak, însă serviciul, la cote scăzute marţi, a trădat-o din nou. Stosur s-a îndepărtat la 5-2 şi meciul părea terminat.

Australianca nu a atacat pe serviciul Simonei, care a urmat, aşteptând să încheie partida pe propriul serviciu. Halep s-a apropiat la 3-5, apoi a avut câteva execuţii bune şi a obţinut break-ul. Cu încrederea refăcută, Halep a jucat din ce în ce mai bine şi a început să o mişte mult pe advesară de-a lungul liniei de fund. De partea cealaltă, Stosur a obosit şi nu a mai reuşit să se aşeze în poziţiile preferate. 

Totuşi, Stosur putea să termine partida cu victorie. La 5-4, pe serviciul Simonei, Stosur a avut o minge de meci, pe care a ratat-o. Apoi Halep nu i-a mai lăsat apoi nicio şansă adversarei, a câştigat setul, cu 7-5, după minute, şi decisivul clar, cu scorul de 6-2, după două ore şi zece minute.

În sferturi, Simona Halep va evolua cu jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, care a învins-o, marţi, cu scorul de 7-5, 6-1, pe sportiva spaniolă Lara Arruabarrena, locul 72 WTA.

Konta şi Halep au mai jucat o dată, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, ediţia 2015, când britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5. Acum, ele se vor întâlni la Miami într-o "avanpremieră" a partidei România - Marea Britanie, din Fed Cup, programată în 22-23 aprilie, la Mamaia.

Calificarea în sferturi este recompensată la Key Biscayne cu un premiu de 146.575 de dolari şi cu 215 puncte WTA.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite