SCM Râmnicu Vâlcea a dat de pământ cu unguroaicele în EHF European League

0
Publicat:

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat duminică, pe teren propriu, împotriva formației maghiare Praktiker-VAC, scor 40-30 (21-18), în prima etapă a Grupei D din EHF European League, a doua competiție europeană intercluburi ca importanță din handbalul feminin.

Valcea a început cu dreptul grupa din EHF European League. Foto Facebook
Valcea a început cu dreptul grupa din EHF European League. Foto Facebook

Fosta campioană a României a început foarte bine faza grupelor în EHF European League, cu o victoria la scor împotriva unguroaicelor de la Praktiker-VAC, scor 40-30. 

Echilibrul a existat doar în startul partidei, când VAC a condus în trei rânduri cu un gol, dar și pe finalul primului act, când VAC a revenit de la -6 și a restabilit egalitatea.

Meciul a fost unul la îndemâna formației din România, cu perioade de joc în care și-au demonstrat clar superioritatea, scrie Digi Sport. Repriza secundă nu a avut istoric. SCM Râmnicu Vâlcea a condus și cu 13 goluri pe tabelă, însă pe final a redus motoarele, iar VAC a mai recuperat trei goluri.

Duel cu Paris 92 duminica viitoare

În Grupa D, alături de Vâlcea și Praktiker-VAC, mai fac parte nemțoaicele de la Thuringer și franțuzoaicele de la Paris 92. Duelul dintre Thuringer și Paris 92 s-a încheiat cu victoria primelor, în Germania, scor 28-24.

În partida următoare, programată duminică, 15 ianuarie, Râmnicu Vâlcea va juca în Franța, contra celor de la Paris 92.

În acest sezon, formațiile românești au învins de mai multe ori reprezentativele țării vecine. În Liga Campionilor, Rapid a trecut de Gyor, echipă care domină handbalul de ani buni, cu 30-27, după 30-32 în tur, iar CSM București a învins în dublă-manșă pe Ferencvaros, cu 30-24 și 33-29.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite