Sacrificiu de campioană: Andreea Chiţu a luptat la Rio cu ruptură de ligament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Chiţu
Andreea Chiţu

Antrenorul lotului olimpic feminin de judo al României, Florin Bercean, a declarat că judoka Andreea Chiţu a luptat la JO de la Rio cu o ruptură de ligament, suferită în sferturile de finală, şi va fi examinată şi la Bucureşti, urmând a fi operată într-o clinică din Budapesta.

Lider mondial al categoriei 52 de kilograme, Andreea Chiţu a avut primul tur liber în grupa A, iar în turul secund a învins-o pe iberica Laura Gomez prin ippon, după două minute şi nouă secunde. În sferturile de finală, Chiţu a întâlnit-o pe sportiva italiană Odette Giuffrida, pentru câştigarea grupei A şi calificarea în semifinale, în faţa căreia a cedat prin yuko, după ce s-a şi accidentat la picior în primul minut al luptei.

”Lupta cu italianca a fost cea în care Andreea a suferit ruptura de ligament încrucişat anterior la genunchiul stâng. Italianca a mers la secerare, a fost dură şi a întors-o pe Andreea, iar acela a fost momentul.  Nici nu a mai putut călca pe picior şi a mai avut o luptă după. Toţi sportivii au fost asiguraţi de COSR la Rio, astfel că vor fi preluate toate cheltuielile cu operaţia sa. Andreea va face vineri un al doilea RMN la Spitalul Militar pentru confirmarea diagnosticului pus la Rio, iar apoi vom apela ca de atâtea alte ori la sprijinul preşedintelui IJF, Marius Vizer, care ne va îndruma spre doctorul Beres de la Budapesta. Cel mai probabil, săptămâna viitoare Andreea va fi operată”, a explicat Florin Bercean, citat de News.ro. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite