Românii plătesc salarii babane unor campioane: Echipa Ideală a Mondialului are două jucătoare la noi

0
Publicat:

Norvegianca Henny Reistad a fost aleasă cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, Norvegia şi Suedia, în timp ce în Echipa Ideală a competiţiei au fost incluse două handbaliste care evoluează în campionatului României.

Laura Glauser
Laura Glauser

Interul stânga al naţionalei Norvegiei, care a obţinut medaliile de argint la CM 2023, a marcat 52 de goluri la competiţia încheiată duminică, având un procentaj de reuşită al şuturilor de 74%. Reistad a fost cel mai bun inter stânga la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, în 2021, când Norvegia a cucerit aurul.

Cel mai bun portar al CM 2023 a fost Laura Glauser, de la CSM Bucureşti, care a câştigat aurul cu echipa Franţei, iar suedeza Nathalie Hagman (SCM Râmnicu Vâlcea), clasată pe 4 cu echipa sa, a fost aleasă cea mai bună extremă dreapta. Titlul de golgheter a revenit cehoaicei Marketa Jerabkova, autoare a 63 de goluri.

Proaspăta campioană mondială Franţa are trei reprezentante în Echipa Ideală, pe lângă portarul Glauser fiind interul stânga Estelle Nze Minko şi extrema stânga Chloe Valentini.

Echipa Ideală a CM 2023

portar: Laura Glauser (Franţa)

extremă dreapta: Nathalie Hagman (Suedia)

inter dreapta: Louise Burgaard (Danemarca)

centru: Stine Bredal Oftedal (Norvegia)

inter stânga: Estelle Nze Minko (Franţa)

extremă stânga: Chloe Valentini (Franţa)

pivot: Linn Blohm (Suedia)

MVP: Henny Reistad (Norvegia)

golgheter: Marketa Jerabkova (Cehia)

Cea mai bună tânără jucătoare: Viola Leuchter (Germania)

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite