Românii cuceresc Roma la raliuri: Șase echipaje tricolore la etapa europeană din capitala Italiei

0
Publicat:

Un număr record de echipaje, cu campionii Simone Tempestini și Sergiu Itu cap de listă, vor lua startul în această săptămână la Rally di Roma Capitale, etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri.

Cursele de raliuri, mereu spectaculoase
Cursele de raliuri, mereu spectaculoase

Foarte aproape de a termina pe podium la finalul sezonului trecut în competiția continentală, Tempestini și Itu, au ratat o parte din prima parte a acestui an din cauza lipsei unui buget consistent. De 7 ori campion absolut, Tempestini a devenit unul dintre specialiștii etapei de pe asfaltul din jurul Romei, terminând de fiecare dată în topul clasamentului.

Tempestini va avea o concurență acerbă la Roma, Hayden Paddon, Efren Llarena, Martins Sesks și Alexey Lukyanov numărându-se printre cei peste 100 de piloți aflați la start.

De asemenea, atenția va fi îndreptată și juniorii de la Napoca Rally Academy, frații Norbert Maior și Francesca Maior. Aceștia sunt pe locul 2 în topul juniorilor din acest an și se luptă pentru titlul european. Norbert este la numai 9 puncte în urma norvegianului Ola Nole jr la jumătatea sezonului competițional.

Etapa de la Roma va consemna și o premieră. Singurul pilot tetraplegic din lume care a câștigat o clasă într-un campionat național, Ciprian Lupu, își va face debutul în European. Pe un model Renault Clio Rally5, adaptat pentru nevoile sale, Lupu îl va avea în dreapta pe Andrei Pintilii. “Obiectivul principal este să ajungem cu bine la finiș. Suntem optimiști și încrezători”, a spus Lupu înainte de start.

Echipajele Mihai Manole/Marc Banca (Skoda Fabia Rally2), Bogdan Cuzma/Dorin Pulpea (Skoda Fabia Rally2) și Cristiana Oprea/Alexia Parteni (Opel Corsa Rally4) vor reprezenta de asemenea România în competiția regină din raliul european.

Rally di Roma Capitale va începe vineri seară cu prima probă specială, în jurul legendarului Colosseum, urmând să se desfășoare pe o lungime de peste 786 de kilometri, dintre care 189 de probe speciale. Raliul se va încheia duminică seară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite