Reacția presei din Ucraina, după ce România s-a alăturat boicotului internațional din fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România s-a alăturat boicotului internațional anunțat de mai multe federații după ce UEFA a decis să reprimească naționalele sub 17 ani ale Rusiei în competițiile europene.

Alexander Ceferin a anunțat că echipele rusești U17 vor juca din nou în Europa. Foto EPA EFE
Alexander Ceferin a anunțat că echipele rusești U17 vor juca din nou în Europa. Foto EPA EFE

„Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat. În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice.

În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse”, și-a expus Federația Română poziția în această problemă delicată.

România și-a demonstrat solidaritatea cu Ucraina

Presa ucraineană a reacționat după ce și FRF a decis să protesteze față de decizia UEFA. În cadrul unui articol intitulat "Sportul nu rămâne în afara politicii: România nu va juca împotriva rușilor, în ciuda deciziei rușinoase luate de UEFA", vecinii au apreciat solidaritatea arătată de România: "În ciuda războiului pe scară largă din Ucraina, UEFA a decis că nu ar trebui să sufere și copiii unei țări în care majoritatea părinților susțin uciderea ucrainenilor.

Oricum, multe țări nu au înțeles acest pas făcut de UEFA. (n.r. Anglia, Islanda, Polonia, Suedia, Finlanda, Letonia, Danemarca sau Insulele Feroe au declarat imediat boicotul) România a fost următoarea țară care și-a demonstrat solidaritatea cu Ucraina. Să amintim că, înainte ca această decizie rușinoasă să fie luată, Aleksander Ceferin a spus că, până la finalul războiului, echipele rusești nu se vor întoarce în competițiile internaționale. Așa cum putem vedea, țările europene își păstrează poziția și nu încearcă să aibă de a face cu Rusia. E timpul să tragi concluziile, domnule Ceferin...", au scris cei de la Sport 24 TV.

UEFA investește în generația viitoare

UEFA a anunțat că va reprimi echipele ruse sub 17 ani în competițiile internaționale, prin vocea președintelui Alexander Ceferin: ”Suspendarea pe care UEFA a dictat-o echipelor din Rusia reflectă încercarea de a ține piept violenței și agresiunii. UEFA este determinată să își mențină această poziție până la finalul războiului, atunci când pacea va fi restaurată.

Totuși, să îi interzicem pe copii din competițiile noastre, înseamnă nu doar că nu reușim să le recunoaștem dreptul fundamental la dezvoltare, dar îi discriminăm direct. Dacă le vom da oportunitatea să joace împotriva fotbaliștilor de aceeași vârstă din întreaga Europă, investim în ceea ce noi sperăm că va fi o generație mai strălucitoare și mai capabilă”, a declarat Aleksander Ceferin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite