Prima ligă de handbalul feminin, cea mai disputată din ultimul deceniu: TVR a anunţat programul meciurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Handbal

Liga Florilor MOL se reia la TVR cu cel de-al doilea turneu, găzduit de cele două arene din Sf. Gheorghe: Sepsi şi Kati Szabo.

Se vor juca 4 etape în 6 zile, iar cele 32 de meciuri vor fi un prilej bun pentru antrenorii naţionalei – Bogdan Burcea şi Robert Licu - pentru a definitiva lotul de 18 jucătoare cu care vor ataca Europeanul găzduit de Danemarca şi Norvegia.

Cel mai important examen pentru cele 16 echipe participante în Liga Florilor MOL va fi însă testul COVID-19, pe care participantele trebuie să-l treacă astăzi şi mâine, pentru a putea juca la Sf. Gheorghe. În prima etapă, două echipe nu s-au putut prezenta din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. E vorba despre HC Zalău şi  ACS Crişul Chişineu-Criş.

„În acest an, prima ligă în handbalul feminin se anunţă a fi cea mai disputată din ultimul deceniu şi asta pentru că retrogradează patru echipe, iar alte două merg la baraj. Lupta pentru podium şi pentru un loc de cupă europeană este una şi mai aprigă. În afară de marile rivale SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, sunt câteva echipe care au reuşit transferuri spectaculoase şi au pretenţii mari în noul sezon. E vorba despre Minaur Baia Mare, Gloria Bistriţa, Măgura Cisnădie, Gloria Buzău sau Dunărea Brăila”, ne pune în temă jurnalistul TVR, Dragoş Cojocaru, care va comenta alături de Dragoş Bocanaciu cele şase partide ale etapei a doua a Ligii Florilor Mol pentru telespectatorii TVR.

 Din păcate pentru fanii handbalului, vedeta CSM Bucureşti, dar şi a naţionalei, Cristina Neagu, e urmarită de ghinion. După ce în prima etapă a lipsit din cauza infectării cu COVID-19, se pare că nu va putea juca nici în următoarele patru runde. Căpitanul tricolorelor s-a accidentat la un antrenament, înaintea meciului din Liga Campionilor cu Bietigheim. Diagnosticul: întindere ligamentul colateral, motiv pentru care nu va putea juca circa 10 zile.

Cele mai tari meciuri din al doilea turneu al Ligii Florilor MOL sunt în direct la TVR 1 şi TVR 2 după următorul program:

TVR 2, joi, 29 octombrie, ora 16.30 – Gloria Bistriţa – HC Zalău

TVR 1, joi, 29 octombrie, ora 18.30 – Minaul Baia Mare – Rapid Bucureşti

TVR 2, vineri, 30 octombrie, ora 16.30 – HC Zalău – HC Dunărea Brăila

TVR 1, vineri, 30 octombrie, ora 18.30 – Rapid Bucureşti – Gloria Bistriţa

TVR 2, duminică, 1 noiembrie, ora 11.00 – SCM Râmnicu Vâlcea – Minaur Baia Mare

TVR 1, duminică, 1 noiembrie, ora 16.30 - CSM Bucureşti – HC Zalău

TVR 2, marţi, 3 noiembrie, ora 16.30 – Rapid Bucureşti – CSM Bucrueşti

TVR 1, marţi, 3 noiembrie, ora 18.30 – Minaur Baia Mare – Gloria Bistriţa.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite