Preliminariile Euro 2024: România primește lovitură după lovitură. Doi jucători vitali s-au accidentat și nu mai vin la lot!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca un făcut, înaintea meciurilor de maximă importanță ale naționalei, căpitanul Vlad Chiricheș se accidentează. Ghinionul jucătorului lui Cremonese nu s-a spart și, în minutul 12 al ultimei etape din Serie A, fundașul a resimțit durerile și a cerut schimbarea.

Edi Iordănescu, pus pe gânduri de accidentările de ultim moment. Foto Sportpictures
Edi Iordănescu, pus pe gânduri de accidentările de ultim moment. Foto Sportpictures

Convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Kosovo și Elveția din această lună, Chiricheș a primit deja verdictul din partea medicilor și e out pentru acțiunea României.

Căpitanul se regăsea pe lista definitivă a convocaților lui Iordănescu, lista care urmează să fie anunțată în cursul acestei zile. O altă lovitură a venit din partea titularului din poartă, Ionuț Radu, care e nevoit să se apereze la menisc și va sta în afara terenului cel puțin o lună!

Goalkeeper-ul care aparține de Inter Milano a apărat aseară poarta lui Auxerre în ultima etapă din Ligue 1, unde a avut o prestație cu parade de excepție, dar și cu două goluri încasate stupid, care au contribuit la retrogradarea formației sale. Imediat după meci, el a fost consultat de medici care i-au dat vestea proastă.

Vlad Chiricheș, mereu chinuit de accidentări. Foto Sportpictures
Vlad Chiricheș, mereu chinuit de accidentări. Foto Sportpictures

Națională lui Edi Iordănescu nu poate conta pentru partidele cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie), nici pe Florin Tănase, Răzvan Marin, Nicușor Bancu și Florin Niță! La nivelul porții, situația e gravă. Fără Ionuț Radu și Niță, selecționerul va trebui să se bazeze pe soluții fără experiență.

Rapidistul Horațiu Moldovan are până acum un singur meci pentru România, amicalul din noiembrie anul trecut, cu Slovenia. Deși are 25 de ani, a evoluat până în prezent doar în fotbalul românesc, fără partide în cupele europene care să îi ofere măcar o experiență internațională de acest tip.

Probleme grave la nivelul porții

Marian Aioani, proaspăt campion cu Farul Constanța, are 23 de ani, a jucat la club doar pentru Chindia și formația lui Gică Hagi și nu a debutat încă pentru echipa națională! Cel mai probabil, al treilea portar convocat, în urma accidentării lui Radu, va fi Ștefan Târnovanu (FCSB), și el fără experiență la nivel de națională.

România se află pe locul 2 în grupă în preliminariile Euro 2024, cu 6 puncte din tot atâtea posibile.

Programul României în preliminariile Euro 2024

16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21:45)

19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)

9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)

12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)

12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)

15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)

18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)

21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite