Ponta: "Doar ANST şi MAI pot soluţiona problema sumelor restante pentru olimpici". Vezi ce sportivi au fost "ţepuiţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Primul ministru Victor Ponta îşi menţine declaraţiile făcute în legătură cu sumele restante faţă de sportivii CS Dinamo medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008 şi precizează că doar ANST şi MAI pot soluţiona această problemă.

"Conform atribuţiilor Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, primul-ministru Victor Ponta a solicitat atât acesteia, cât si Ministerului Administraţiei şi Internelor (în subordinea căruia se află clubul Dinamo) să soluţioneze situaţia creată de foştii responsabili, răspunsul Ministerului Finanţelor Publice fiind unul conform legilor în vigoare. Primul-ministru îşi menţine toate declaraţiile făcute, motiv pentru care doar ANST şi MAI pot oferi un răspuns în legatură cu modul în care va fi solutionată această situaţie", se arată în răspunsul formulat de Biroul de presă al Guvernului României.

Constantina Diţă * Foto: Marian Burlacu

La mijlocul lunii iulie, atleta Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul olimpic de la Beijing, şi antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat prin intermediul Pro Sport o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îl roagă pe acesta să rezolve problema premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele pe care le-au obţinut la ediţia JO de acum patru ani. Diţă, medaliată cu aur la Beijing, a primit doar 7.000 de euro din cei 35.000 de euro pe care trebuia să-i încaseze de la clubul "alb-roşu". În această situaţie se află mai mulţi sportivi şi antrenori de la CS Dinamo cu rezultate bune la JO de la Beijing.

image

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat, miercuri, că a fost înştiinţată de către Ministerul Finanţelor Publice, că sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008 s-au prescris şi nu mai pot fi acordate după patru ani. "Am făcut o adresă către Ministerul Finanţelor aşa cum ne-a cerut premierul Victor Ponta pentru a suplimenta bugetul şi pentru a plăti sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Beijing, dar am primit un răspuns prin care eram înştiinţaţi că aceste sume nu mai pot fi acordate după patru ani. S-au prescris. Mai mult de atât nu putem face. E vorba de 1.350.000 de lei, după ce în 2010 am făcut efortul de a plăti 400.000 de lei", a declarat Lipă.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite