Performanţă unică. Românca Narcisa Lecuşanu va face parte încă patru ani din conducerea handbalului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Narcisa Lecuşanu, realeasă în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal FOTO: arhiva personală
Narcisa Lecuşanu, realeasă în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal FOTO: arhiva personală

Narcisa Lecuşanu, una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului românesc, face performanţă la vârf şi ca oficial. Narcisa a fost realeasă în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal, fiind reconfirmată practic ca unul dintre oficialii de top din lumea handbalului mondial.

La Congresul Federaţiei Internaţionale de Handbal, desfăşurat în Antalya-Turcia în perioada 5-8 noiembrie, Narcisa Lecuşanu a obţinut cel mai mari număr de voturi (106) dintre toţi cei şapte handidaţi, fiind realeasă pentru un nou mandat de patru ani în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal. Narcisa Lecuşanu este singurul român ajuns în această funcţie foarte importantă în handbalul mondial, făcând parte din Comitetul Executiv al IHF din noiembrie 2017.

„Mă bucur enorm că am fost realeasă pentru încă un mandat în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal. Le mulţumesc pentru încredere tuturor membrilor care m-au votat şi abia aştept să continuăm proiectele pentru dezvoltarea sportului pe care îl iubesc. Urmează patru ani foarte intenşi şi sunt onorată sa fac parte din conducerea handbalului mondial”, spune Narcisa Lecuşanu.

Campioană mondială la tineret în 1995 în Brazilia, vicecampioană mondială la senioare în 2005 în Rusia şi finalistă a Ligii Campionilor în 2010 cu Oltchim, Narcisa Lecuşanu a marcat 302 goluri în 116 partide pentru echipa naţională a României, performanţă la care se adaugă sute de goluri înscrise în cupele europene şi în campionatele din România, Macedonia, Germania şi Danemarca unde care a jucat pentru echipe de prim-rang precum Borussia Dortmund sau Aalborg.

O performeră de nivel internaţional în handbal, Narcisa Lecuşanu a acordat o atenţie deosebită şi studiilor, fiind licenţiată în Educaţie Fizică şi având şi un master. Şi-un detaliu impresionant- Narcisa Lecuşanu vorbeşte cinci limbi străine.

Vă mai recomandăm şi:

Narcisa Lecuşanu, singura româncă ajunsă în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal, îşi lansează autobiografia la Universitatea din Piteşti

Luptă la baionetă! Preşedintele Federaţiei de handbal s-a ales la un vot diferenţă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite