Olanda riscă totul contra Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huntelaar (în portocaliu) e anunţat titular în partida contra Germaniei
Huntelaar (în portocaliu) e anunţat titular în partida contra Germaniei

Selecţionerul Van Marwijk pregăteşte o echipă super ofensivă pentru meciul cu Germania, în care olandezii n-au decât varianta victoriei după eşecul cu Danemarca.

Olanda, echipa cu cei mai buni atacanţi de la Euro, n-a reuşit să înscrie niciun gol cu Danemarca, formaţia considerată cea mai slabă din grupă şi, dintr-o candidată serioasă la trofeu, tremură acum pentru calificarea în
sferturi.

Selecţionerul batavilor, Bert Van Marwijk, a mizat obsesiv pe sistemul cu un singur atacant central, ca să facă loc în echipă pentru două extreme rapide, ignorând că are în lot doi „killeri" de careu cu care nu se poate lăuda nicio altă echipă de la Euro, golgheterii din Anglia şi Germania, Van Persie şi Huntelaar. Cu Danemarca, titular a fost primul, dar căpitanul lui Arsenal a ratat din toate poziţiile.

Huntelaar, lângă Van Persie

În următorul meci, cu Germania, presat de presă, public, dar, mai ales, de lipsa de eficienţă din jocul cu danezii, Van Marwijk pregăteşte un prim „11" cu cei doi titulari, conform ziariştilor din Olanda. Nu va schimba însă sistemul, va juca tot 4-2-3-1, dar îi va rezerva lui Van Persie un rol lateral, în banda stângă, acolo unde a jucat Afellay cu Danemarca. Pe cealaltă extremă va fi tot Robben, un alt „ratangiu" cu echipa lui Morten Olsen, iar Huntelaar, golgheterul preliminariilor pentru Euro, cu 12 reuşite, va fi trimis în centrul atacului.

Acum trebuie să batem Germania

„Am jucat foarte bine în primele 20 de minute, ne-am creat multe şanse şi, dacă am fi reuşit să înscriem măcar o dată, ne-am fi făcut meciul mai uşor. Nu numai Van Persie a ratat, toţi cei din atac au fost imprecişi. Am avut şi un penalty clar neacordat. Pur şi simplu, mingea nu a vrut să intre în poartă, iar în condiţiile astea nu ai ce face", a declarat plin de frustare selecţionerul Van Marwijk. „Acum e însă clar că trebuie să batem Germania. Am mai făcut-o, avem forţa să o facem din nou", a mai spus antrenorul olandez.

La egalitate de puncte, contează meciul direct

Dacă nu vor învinge în meciul următor, cu Germania, olandezii au şanse mici să mai treacă de grupe. Criteriul principal de departajare pentru două echipe aflate la egalitate de puncte este meciul direct. În cazul unei remize a batavilor cu Germania, Danemarca are nevoie doar de un singur punct din meciurile cu Portugalia şi Germania pentru a fi peste echipa lui Van Marwijk în clasament. 

Munteanu: „Am crezut în Danemarca!"

Dorinel Munteanu, spune că se aştepta ca Olanda s-o „comită", iar nordicii vor merge mai departe alături de nemţi. „Am văzut Olanda în ultimele amicale de dinaintea Europeanului şi nu m-a impresionat. Am avut încredere în Danemarca pentru că e o echipă dispusă la efort şi tăioasă pe contraatac.

După această victorie cred că sunt favoriţi la calificare alături de Germania. Nemţii şi portughezii au jucat previzibil, fricos, fără riscuri, dar trupa lui Low a controlat meciul şi a câştigat şmechereşte. Germania şi Danemarca cred că vor merge mai departe pentru că joacă şi în ultimul meci, când un egal le-ar avantaja pe ambele", a afirmat tehnicianul Oţelului.

"Faptul că Danemarca a câştigat este un miracol. Cred că şi danezii când s-au pus în pat s-au întrebat cum de au putut să câştige acest meci. Este un film urât. ''
Arjen Robben atacant Olanda

"Suntem cu toţii afectaţi. În vestiar nimeni nu a spus niciun cuvânt. Puteai auzi o muscă zburând. Acum suntem obligaţi să câştigăm următoarele două meciuri.''
Rafael Van der Vaart mijlocaş Olanda

14 şuturi pe lângă poartă au tras cei trei atacanţi ai Olandei: Robben (6), Van Persie (4), Afellay (4).

8 şuturi a tras Danemarca cu Olanda, toate pe spaţiul porţii lui Stekelenburg.

95 de goluri au marcat Van Persie (48) şi Huntelaar (47) în sezonul 2011-2012.

Încurajări de la Mourinho

Portugalia a pierdut cu Germania, 1-0 pentru nemţi, un meci decis de lovitura de cap a lui Mario Gomez. Lusitanii au avut un suporter de lux, în persoana lui Jose Mourinho, iar antrenorul Realului s-a manifestat exact ca un fan, punându-şi mâinile în cap la marile ocazii ale Portugaliei, printre care şi două bare. „Ei au marcat la singura ocazie pe care au avut-o, în timp ce noi am ratat cel puţin două ocazii uriaşe.

Sunt puţin trist, rezultatul este injust. Dar, dacă vom continua să jucăm în acest fel, putem bate orice formaţie. Am fost lipsiţi de şansă la ocaziile avute, dar putem spune că am fost peste Germania. Este dificil să accepţi înfrângerea după un astfel de joc. Am vorbit cu Jose Mourinho, s-a declarat mulţumit de jocul nostru, ne-a încurajat şi ne-a spus că dacă vom continua aşa vor veni şi victoriile", a afirmat Cristiano
Ronaldo.

Germanii sunt încrezători în şansele lor de a merge mai departe. Un alt „galactic", Mesut Özil, a afirmat: „Sunt mulţumit de jocul pe care l-am făcut. Întotdeauna primul meci este capital. Înainte de meci am fost nervos. Portugalia a rezistat bine, este o echipă foarte bună, cu multă calitate", a spus Ozil.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite