Naţionala, „sfâşiată“ de Dorinel Munteanu: Iordănescu şi jucătorii săi, distruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorinel Munteanu, obişnuit cu alte rezultate de pe vremea în care juca el în echipa naţională
Dorinel Munteanu, obişnuit cu alte rezultate de pe vremea în care juca el în echipa naţională

Dacă ar fi ştiut ce val de critici şi de furie vor declanşa în ţară din cauza prestaţiei lor jalnice, la Podgorica, probabil, fotbaliştii trimişi pe teren, sâmbătă seară, ar fi fugit măncând pământul. Din păcate, în realitate, au „dormit“ pe teren.

România, locul 48 în clasamentul FIFA, a „reuşit“ performanţa de a pierde în Muntenegru, locul 70 în lume, la capătul unui meci în care n-a avut niciun şut pe poartă! Şi nu doar scorul final (0-2) sau acest detaliu statistic îngrijorează, ci, mai degrabă, faptul că jocul României a fost înfiorător de slab, după cum Adevărul a scris aici, în cronica meciului.

Prestaţia jalnică a tricolorilor l-a înfuriat şi pe fostul internaţional, Dorinel Munteanu (53 de ani). Care, într-o intervenţie la Digi Sport, a mărturisit că n-a văzut partida de la Podgorica, însă, citind reacţiile de după meci, a rămas şocat din cauza declaraţiilor date de Edward Iordănescu şi de jucătorii săi.

Ce a spus Dorinel Munteanu?

*Eu n-am văzut meciul, am fost pe drum aseară. O ruşine, un joc foarte slab, din ce am auzit. Văzând interviurile lui Edi Iordănescu, îmi dau seama că e pe altă lume! După primul meci oficial a început să acuze jucătorii şi să nu-şi asume responsabilitatea. Aşa ar fi normal să facă, să-şi asume greşelile.

*Am văzut şi din interviurile jucătorilor şi-mi dau seama că n-au înţeles ce trebuie să facă. Eu, în momentul de faţă, n-am nicio speranţă. Nici ofensiv, nici defensiv. E incredibil să nu ne ridicăm la nivelul Muntenegrului. Mă gândeam la cel puţin un egal înainte de meci. Fotbaliştii nu pot să joace singuri.

*Trebuie să aibă o filosofie exactă Edi şi să convoace doar oameni care se pliază pe ideile lui. Chiricheş e un băiat cinstit şi nu vrea să spună ce se întâmplă sau ce se lucrează. Trebuie să-i faci să înţeleagă pe jucători ce trebuie să joace, nu să fie aşa, la întâmplare.

*Uitaţi-vă la CFR Cluj, ştii clar ce stil au. Îmi doresc ca rezultatele echipei naţionalei să fie altele. Nu ca Germania, Argentina sau ăştia, dar măcar să fim decenţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite