Mihai Marinescu a terminat pe 2 și pe 4 cursele de la Silverstone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul brașovean Mihai Marinescu a avut evoluții convingătoarele în prima etapă din FIA Formula Two Championship, desfășurată pe legendarul circuit de la Silverstone (Marea Britanie). El s-a clasat pe locul 4 în prima cursă și pe 2 în cea de-a doua.

Mihai Marinescu a avut o întârziere de 6,154 de secunde, respectiv de 1,137 secunde față de Luciano Bacheta, câștigătorul ambelor curse.

În cea de-a doua cursă, de astăzi, brașoveanul a plecat din pole-position și a condus 19 tururi chiar dacă Bacheta a folosit boost-urile (un sistem care crește puterea motorului pentru 6 secunde, de la 425 la 500 CP). În turul 20, britanicul a reușit să-l depășească pe Mihai Marinescu, care n-a mai putut reveni.

După cursa de astăzi, Mihai Marinescu a declarat: "Am făcut o cursă constantă și am reușit să îi țin piept lui Luciano (Bacheta) chiar dacă a fost încă de la start aproape de mine. Sunt dezamăgit că am pierdut în ultimile două tururi... Acum vom vedea ce avem de îmbunătățit pentru weekendul de la Portimao. Mă bucur pentru acest debut de sezon pentru că la final constanța este cheia. Am reușit să fiu constant în acest weekend și sper să pot participa la toate cursele din acest an pentru a conta în lupta pentru top 3-ul clasamentului general".

În urma acestor succese, britanicul ocupă primul loc în clasament, cu 50 de puncte, fiind urmat de Mihai Marinescu, cu 30 de puncte, și elvețienii Alex Fontana (30p) și Christopher Zanella (22p).

Următoarea etapă din Formula 2 va avea loc în weekend-ul 27-29 aprilie, la Algarve, în Portugalia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite