Mai mulţi bani pentru fetele de bronz: guvernul măreşte primele pentru handbaliste. La ce sumă s-a ajuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Perianu
Perianu

După prestaţiile lor formidabile în Danemarca, acolo unde au avut un parcurs excelent, începând cu faza optimilor, tricolorele vor fi răsplătite cu nişte bonusuri care au fost suplimentate, însă rămân departe de cele din fotbal.

„Adevărul“ a scris aici despre faptul că handbalistele vor fi de 20 de ori mai prost răsplătite pentru o clasare pe locul 3 în lume decât fotbaliştii naţionalei care doar s-au calificat la Euro 2016.  

După sosirea tricolorelor în ţară însă, despre care „Adevărul“ a scris aici, ele au primit o veste bună. „Fetele merită o primă mai mare şi eu, sincer, o să vă spun că premierul m-a sunat şi el ar vrea să găsească o soluţie ca ele să fie premiate altfel decât suma prevăzută în HG (Hotărâre de Guvern). Normal, fetele trebuie să primească 14.800 de lei (n.r. – aproximativ 3.300 de euro), însă vor primi 50.000 de lei (n.r. – aproximativ 11.000 de euro) de sportivă. E un efort mare, dar meritat din punctul meu de vedere“, a declarat Elisabeta Lipă, noul ministru al Tineretului şi Sportului, la Digi Sport.

Chiar şi aşa, prima mărită rămâne departe de ce au încasat jucătoarele şi stafful tehnic, în 2005, atunci când România a luat locul 2 la Campionatul Mondial. Dezvăluirea a fost făcută de Gheorghe Tadici aici. Ce-i drept, performanţa din Rusia a fost una mare mare decât cea obţinută în Danemarca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite