Lovitură grea pentru Steaua: câţi bani a pierdut echipa din cauza clasării pe ultimul loc în grupele Ligii Campionilor. Cifrele unui eşec financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf abia a descoperit cât de înalt e nivelul Ligii Campionilor
Laurenţiu Reghecampf abia a descoperit cât de înalt e nivelul Ligii Campionilor

Roş-albaştrii au sperat să primească o sumă-record din partea UEFA pentru un club din România, însă şi-au ratat obiectivul. „Adevărul“ explică motivele.

Steaua va încasa, aproximativ, 20 de milioane de euro de la UEFA de pe urma participării în grupele Ligii Campionilor. Totuşi, oficialii formaţiei din Ghencea îşi făcuseră socotelile pentru câştiguri de peste 30 de milioane de euro, însă acest obiectiv nu va mai fi atins. În primul rând, preţurile mari la bilete şi rezultatele proaste au însemnat asistenţe din ce în ce mai scăzute la partidele de pe teren propriu. 

În loc să ia vreo cinci milioane de euro din vânzarea tichetelor, roş-albaştrii au adunat, cu chiu cu vai, vreo trei milioane. Apoi, Reghecampf spunea sus şi tare că Steaua poate să facă vreo nouă puncte, ceea ce ar fi adus 4,5 milioane de euro în conturile clubului. Cum s-a obţinut o treime din acest obiectiv şi încasările au fost reduse la 1,5 milioane de  euro. 

Campioana Ligii I va trebui să aştepte până la finalul sezonului pentru a-şi afla partea din „market pool“, sumă ce provine din încasările UEFA din Liga Campionilor şi care le e distribuită cluburilor participante în competiţie. De obicei, pentru o formaţie ca Steaua, această sumă ajunge la 4,5 – 5 milioane de euro.

GRUPA E

1. Chelsea 5  3  0  2  11-3  9p

2. Basel 5  2  2  1  5-4  8p

3. Schalke 5  2  1  2  4-6  7p

4. Steaua 5  0  3  2  2-9  3p

Ultima etapă (11 decembrie): Schalke - Basel, Chelsea - Steaua 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite