Lipă, chemată de Ciolacu să dea explicații: situația explozivă din sport revoltă după apariția sumelor în presă

0
Publicat:

Sportul românesc se confruntă cu o situație extrem de controversată, după ce presa a intrat în posesia sumelor cu care anumiți oameni din Federația de Canotaj au fost premiați după Jocurile Olimpice de la Paris. Adevărul a oferit aici tabloul unui scandal tot mai mare, cu sume care sfidează logica și bunul simț.

Elisabeta Lipă. FOTO: Arhiva Adevărul
Elisabeta Lipă. FOTO: Arhiva Adevărul

Văzând cum povestea se rostogolește în mass-media, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va avea, joi, o întâlnire cu Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, pentru a vedea exact "adevărul" privind modul de aplicare a normelor pentru recompensarea sportivilor şi personalului din federaţii în urma performanţelor obţinute la Jocurile Olimpice de la Paris.

Potrivit Agerpres, Ciolacu a fost întrebat de jurnalişti cum se poate ca "o contabilă şi un secretar general" (n.r. - de la federația de canotaj), aşa cum a reclamat fostul ministrul al Sportului Eduard Novak, să primească "mai mulţi bani" decât un sportiv care a avut sute de ore de antrenament.

"Acum, la birou, am invitat-o pe doamna Lipă, să vedem tot adevărul. Depăşind ştirile, haideţi să vă informez cu toate, astăzi, şi o să vă şi răspund", a răspuns Marcel Ciolacu.

O modificare a legii în domeniu, potrivit acestuia, ar putea fi o opţiune. "Este o opţiune, haideţi să vedem totuşi", a adăugat Ciolacu.

"Am înţeles că au fost bani daţi la un contabil, la un medic... pentru întreg lotul. E normal ca şi medicul echipei, al lotului olimpic, să aibă nişte beneficii suplimentare, e normal ca tot angrenajul să aibă nişte beneficii suplimentare. Dar părerea mea e că trebuie foarte clar ştiut încă de la început care sunt aceste beneficii, ca să nu mai avem astfel de situaţii", a mai declarat premierul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite