Liga Naţiunilor: naţionala de fotbal a României îşi află azi adversarele. Care sunt mizele acestei competiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liga Naţiunilor: Seria C a fost împărţită în patru urne.
Liga Naţiunilor: Seria C a fost împărţită în patru urne.

Azi, de la ora 13.00, la SwissTech Convention Center din Lausanne, are loc tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, competiţia nou-înfiinţată de UEFA, a cărei primă ediţie debutează în toamnă.

România se află în Seria C, compusă din 15 echipe, care va fi împărţită în trei grupe de patru echipe şi una de trei echipe. Tricolorii sunt în prima urnă valorică şi vor juca în Liga Naţiunilor cu una dintre Grecia, Serbia, Albania, Norvegia (din urna a doua), Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda (urna a treia), Cipru, Estonia, Lituania (urna a patra, dacă tricolorii fac parte dintr-o grupă cu patru echipe).
Care sunt de fapt mizele acestei Ligi a Naţiunilor? În primul rând, dacă România îşi câştigă grupa sau se va clasa pe unul din cele mai bune două locuri doi ae Seriei C, va fi în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2020. Altfel, va fi în urna a patra. Apoi, dacă nu se califică prin intermediul preliminariilor clasice la turneul final european, mai are o şansă datorită acestei Ligi a Naţiunilor.

Seriile Ligii Naţiunilor, ediţia 2018-2019

Seria A (patru grupe cu trei echipe): Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franţa, Anglia, Elveţia, Italia, Polonia, Islanda, Croaţia, Olanda
Seria B (patru grupe cu trei echipe): Austria, Ţara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Herţegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia, Turcia
Seria C (trei grupe cu patru echipe, o grupă cu trei echipe): Ungaria, ROMÂNIA, Scoţia, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia, Lituania
Seria D (patru grupe cu patru echipe): Azerbaijan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar

Iată cum funcţionează această competiţie:
@ Cele 55 de naţionale europene au fost împărţite în patru serii valorice. România face parte din Seria C.
• La tragerea la sorţi de azi, se vor stabili trei grupe cu patru echipe şi o grupă cu trei echipe pentru Seria C.
• Partidele se dispută tur-retur în septembrie, octombrie şi noiembrie 2018.
• Câştigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediţiei următoare din Liga Naţiunilor, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.
• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020. Cele şase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanţelor din grupele Ligii Naţiunilor. În seria României, câştigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.
• Preliminariile Euro 2020 se desfăşoară în perioada martie-noiembrie 2019.
@ Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Naţiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Naţiunilor (martie 2020).
• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manşă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Naţiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manşă (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea se califică la Euro 2020.

Seria C, urne valorice:
Urna 1: Ungaria, ROMÂNIA, Scoţia, Slovenia
Urna 2: Grecia, Serbia, Albania, Norvegia
Urna 3: Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda
Urna 4: Cipru, Estonia, Lituania

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite