Lepcenko, spulberată de Halep, doborâtă de căldură: „Nu e normal să joci pe o asemenea temperatură, e ca şi cum ai fi într-o saună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lepcenko a solicitat un time-out medical în timpul partidei cu Simona Halep. FOTO: BBC
Lepcenko a solicitat un time-out medical în timpul partidei cu Simona Halep. FOTO: BBC

Meciurile de tenis de la Australian Open au fost întrerupte timp de patru ore, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, care au depăşit 40 de grade Celsius, pentru a treia zi consecutivă.

Pe terenul 8, Simona Halep (22 de ani), cap de serie numărul 11 la Australian Open, s-a duelat cu căldura şi cu Varvara Lepcenko (locul 50 mondial). 

Cu cinci ani mai în vârstă decât jucătoarea româncă, Lepcenko s-a resimţit însă mai tare sub soarele dogoritor de la Melbourne. În timpul partidei, începută la ora locală 11 (02.00, ora României), termometrele arătau o temperatură de 42,5 grade Celsius!

După ce-a câştigat primul set cu 6-4, americanca le-a cedat fără apel pe următoarele două. 

La un moment dat, după ce-a pierdut cinci game-uri consecutive, Lepcenko a cerut un time-out medical în timpul căruia şi-a învelit picioarele în pungi cu gheaţă. 

N-a reuşit mai mult nici la reluare, iar până la final a mai câştigat un singur game, Simona câştigând seturile 2 şi 3 cu 6-0, 6-1. 

„Cred că meciul n-ar fi trebuit să înceapă. Şi în urmă cu câteva zile, în primul tur, am evoluat la fel, în cel mai cald moment al zilei. Cumva am reuşit să mă descurc, dar nu şi astăzi. Cred că organizatorii ar fi trebuit să găsească alte ore de disputare, pentru că e prea mult. Evident, e foarte periculos să joci pe o asemenea căldură, mai ales dacă cineva ar avea ceva probleme cu inima. Să joci la o asemenea temperatură e ca şi cum ai fi într-o saună, şi nu e normal şi nici bine“, a spus Lepcenko, citată de BBC. 

La ora locală 13:53 (4:53, ora României), organizatorii au apelat la principiul „căldurii extreme“ şi au întrerupt toate meciurile disputate pe arene aflate în aer liber. Suspendarea a durat patru ore. 

Citeşte şi 

Australian Open: Simona Halep e în turul 3 şi are şanse mari să ajungă în optimi! Următorul adversar - locul 152

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite