Irina Begu explică eşecul cu Angelique Kerber: „Intonarea imnurilor m-a emoţionat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu FOTO Ovidiu Cornea
Irina Begu FOTO Ovidiu Cornea

Irina Camelia Begu a declarat, sâmbătă, că şi-a dorit prea mult să câştige meciul cu Angelique Kerber şi din acest motiv a comis prea multe greşeli neforţate. România şi Germania sunt la egalitate după prima zi de meciuri, scor 1-1.

"Am intrat pe teren după intonarea imnului şi după toată agitaţia din cadrul ceremoniei şi am avut emoţii pentru că e un sentiment unic. I-aş dori oricui să trăiască ce înseamnă să joci pentru ţara ta într-o astfel de atmosferă. Când mi-au mai trecut emoţile am făcut multe greşeli neforţate, iar în setul al doilea când mi-am mai revenit era deja prea târziu. Tactica mea a fost să fiu cât mai agresivă cu Kerber, dar dorinţa mea de a învinge a fost mult prea mare şi atunci nu iese întotdeauna cum vrei. Am luptat cât am putut de mult, ştiu că am dezamăgit unii oameni, dar vreau să le mulţumesc tuturor pentru felul fantastic în care m-au susţinut. Sala este extraordinară şi sunt mândră că avem aşa ceva în România. Regret că nu am putut face mai mult astăzi. Am o problemă la genunchi care nu dispare aşa repede, dar nu acest lucru m-a împiedicat să joc mai bine", a declarat Begu.

Irina Begu a făcut referire şi la posibile schimbări pentru meciurile de duminică. "Noi am stabilit acum câteva zile că vom avea o nouă discuţie sâmbătă seară în funcţie de cum va fi scorul la finalul zilei. Eu sunt aici să reprezint România, indiferent că este vorba de a juca la simplu sau la dublu."

În prima partidă a înâlnirii, Irina Camelia Begu, locul 35 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-3, de Angelique Kerber, locul 3 WTA. Apoi, Simona Halep, locul 6 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, pe Andrea Petkovic, locul 30 WTA,astfel că scorul întâlnirii România - Germania din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup a devenit egal, 1-1, după meciurile din prima zi.

Duminică, de la ora 13.00, ar trebui să aibă loc meciurile Simona Halep - Angelique Kerber şi Irina Camelia Begu - Andrea Petkovic, dar sunt posibile schimbări în cele două echipe, în ceea ce priveşte jucătoarele numărul 2. În caz de egalitate, învingătoarea va fi stabilită la dublu, după partida dintre Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - Annika Beck/Julia Goerges.

Partidele întâlnirii România-Germania au loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe zgură, fiind transmise în direct de Dolce Sport. Învingătoarele vor evolua în 2017 în Grupa Mondială I, iar învinsele în Grupa Mondială II.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite