Ioan Becali: „Mititelu l-a minţit pe Florin Costea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impresarul atacantului a explicat motivul pentru care Universitatea Craiova nu l-a putut folosi aseară cu Dinamo pe cel mai bun jucător din lot: restanţele financiare neonorate de finanţatorul echipei. Florin Costea este la a doua „dezertare“. Acum, din cauza restanţelor financiare. Prima oară, jucătorul s-a certat cu antrenorul Reghecampf şi a revenit la echipă la insistenţele lui Mititelu.

Fotbalul craiovean se află în „moarte clinică". Echipa fanion a oltenilor, Universitatea Craiova, este la un pas de a doua retrogradare din istoria clubului, dar şi foarte aproape de faliment. Atmosfera de la echipă este extrem de tensionată în acest moment. Cauza? Lipsa banilor i-a făcut pe fotbaliştii „Ştiinţei" să se simtă de parcă ar sta pe un butoi cu pulbere. Haosul şi scandalul au pus stăpânire peste gruparea din Bănie.

Cel mai grav lucru pentru fanii „juveţilor" este faptul că nici măcar jucătorii nu mai cred într-un reviriment financiar şi continuă să plece de la echipă. Florin Costea, cel mai bun produs al actualei generaţii a Universităţii, s-a săturat să tot fie „dus cu vorba" de patronul Adrian Mititelu şi a „dezertat" iar de la echipă. Cu exact 24 de ore înaintea meciului cu Dinamo, care se va fi disputat aseară, şi de al cărui rezultat depinde viitorul Craiovei în Liga I. Costea mai plecase o dată de la echipă, acum două săptămâni, când şi-a luat „la revedere" de la colegi în minutul 75 al meciului cu FC Braşov.

De data aceasta, rebelul a plecat direct din cantonament. S-a întâmplat duminică seară cu puţin înainte ca antrenorii Silviu Lung şi George Biţă să dea „stingerea". Ajutat de fratele său mai mic, Florin şi-a făcut bagajele şi dus a fost! A doua zi dimineaţă a fost văzut la Râmnicu Vâlcea, ieşind din apartamentul în care locuieşte împreună cu Ada Nechita, iubita lui de la Oltchim.

Când a aflat de „isprava" jucătorului, Mititelu a avut un şoc. „Giovani mi-a instigat doi jucători să plece de la echipă, Florin şi Mihai Costea, şi m-a ameninţat că o să iau şase goluri de la Dinamo. Mi-a mai spus că are totul aranjat la Ligă şi că jucătorii mei vor deveni liberi de contract. Florin Costea a plecat din cantonament după ce i-am luat apărarea în faţa tuturor antrenorilor, după ce m-am făcut preş pentru el. Mi-a dat mesaj să-mi spună că-mi bat joc de el. Uitaţi ce-mi face un fotbalist plătit cu 25.000 de euro pe lună! Am auzit multe poveşti cu acest individ, Giovani, dar abia acum încep să le cred. M-a ameninţat că mă distruge!", a spus Mititelu la Digi Sport. Înainte să închidă, el a izbucnit în lacrimi.

„Florin are o iubită şi are nevoie de bani"

Ioan Becali a explicat motivul răzvrătirii lui Florin Costea: „Mititelu mi-a spus că nu mai are bani, iar jucătorul are prietenă, familie, are nevoie de bani". Agentul a ţinut să precizeze, într-o intervenţie televizată la Digi Sport, şi de ce atacantul a revenit la Universitatea după prima dezertare: „Acum o săptămână am depus actele ca el să devină liber de contract, pentru că n-a mai fost plătit de trei luni. Mititelu m-a rugat să retrag actele, pentru că-l va plăti până la meciul cu Dinamo. Asta nu s-a întâmplat şi am depus din nou actele. Păi, cu omul ăsta cine mai are dreptate? Piţurcă nu are, Găman nu are, Costea nu are. Florin a fost batjocorit". Ieri, după prânz, un angajat al lui Becali a mers la LPF şi a depus din nou memoriu pentru ca Florin Costea să devină liber de contract.

Gigi Becali: „Nu aduc vagabonzi la Steaua"

Fraţii Costea plănuiseră să părăsească împreună cantonamentul oltenilor duminică seară. Până la urmă, a plecat doar Florin, întrucât Mihai a fost blocat în ultimul moment de Gigi Becali. Când a aflat de intenţia lui Costea cel mic, care va juca în Ghencea din vară, patronul Stelei l-a sunat pe numărul 9 de la Universitatea şi i-a spus: „Dacă pleci din cantonament, nu mai vii la Steaua! Eu nu pot să transfer la Steaua golani şi vagabonzi".

"Florin şi-a riscat activitatea fotbalistică la acest nenorocit de patron de fotbal, care a apărut în fotbal ca un elicopter pe benzină."
Ioan Becali
impresarul lui Florin Costea

Găman şi Bărboianu, audiaţi de DNA

Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au fost audiaţi ieri-dimineaţă de către DNA Craiova, în urma unei plângeri făcute de Mititelu. Patronul oltenilor reclamase faptul că ambii jucători s-au transferat la Dinamo printr-o „manevră", care i-ar fi creat un prejudiciu de cinci milioane de euro. „Am fost chemat în calitate de martor. Este prima oară când ajung la DNA. Am primit mesaje de ameninţare, dar şi de încurajare, fiindcă lumea s-a prins cum conduce Mititelu clubul. Uitaţi-vă în ce hal a ajuns echipa: când am plecat noi şi Piţurcă, «Ştiinţa» era pe locul 10, acum se bate la retrogradare. Am auzit că a plecat şi Florin Costea, cred că şi-a dat şi el seama de ce se petrece acolo", a spus Bărboianu la ieşirea de la DNA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite