INFOGRAFIE Ronaldo are toate motivele să-l urască pe Messi. Argentinianul îi strică portughezului toate bucuriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo e mereu cu un pas în urma lui Messi
Ronaldo e mereu cu un pas în urma lui Messi

Starul lui Real Madrid a marcat trei goluri contra lui Getafe, însă argentianul a răspuns cu patru reuşite în poarta Osasunei

Rare sunt etapele din Spania în care Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo să nu mai bată vreun record, să nu ajungă la o cifră rotundă ori să realizeze a altă performanţă. Duelul Messi – Ronaldo e de fapt şi un duel cu recordurile, nu doar un duel între cei mai buni fotbalişti ai lumii.

Cristiano Ronaldo a dat duminică trei goluri cu Getafe, în doar zece minute. A fost cadoul lui pentru antrenorul portughez Jose Mourinho, care a împlinit 50 de ani. Hat-trickul lui CR 7 înseamnă şi altceva: 100 de goluri marcate pe Santiago Bernabeu, în 87 de partide şi clasarea pe locul şase în clasamentul marcatorilor de la Real Madrid, din toate timpurile, cu 180 de goluri marcate.
Lusitanul nu s-a putut bucura prea mult de reuşitele lui, care păreau să-i atribuie titulatura de om al etapei în Spania. 

Messi, gol în 11 meciuri consecutive

La câteva ore distanţă de la golurile lui Ronaldo, Messi i-a răspuns pe gazon. A dat patru goluri în poarta Osasunei şi i-a stricat lui Ronaldo ziua. „Leo nu are nevoie de golurile lui Ronaldo ca să se motiveze. Cred că de fapt e invers. Messi are golul în sânge, face parte din viaţa lui, e modul lui de a trăi”, a spus antrenorul Jordi Roura, după meci. 

Cele patru goluri ale lui Messi reprezintă şi ele mai mult decât atât. Argentinianul a devenit primul fotbalist din istoria Spaniei care a marcat mai mult de 30 de goluri în patru sezoane consecutive. Apoi, e tot primul jucător care marchează în 11 etape consecutive de campionat în Primera Division şi, nu în cele din urmă, a ajuns la 202 goluri în campionat, urcând pe locul 8 în clasamentul all-time al marcatorilor din Spania. În acest top, legendarul Raul Gonzales, simbolul Realului a punctat de 228 de ori în 551 de meciuri, în vreme ce Messi are deja 202 reuşite, în numai 235 de jocuri.


Miercuri, primul „El Clasico” al anului
Prima ciocnire directă Ronaldo- Messi, din 2013, se va produce miercuri seara, pe Santiago Bernabeu, în turul semifinalei Cupei Regelui. Partida va începe la ora 22.00 şi va fi transmisă de Digisport


Messi a marcat de unul singur mai mult decât 16 echipe din Spania

info messi
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite