Ianis Hagi scrie istorie: Fiul „Regelui“ poate spulbera recordul celui mai scump transfer din fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână după ce a debutat în naţionala mare, Ianis Hagi (20 de ani) a fost evaluat la o sumă care depăşeşte de trei ori transferul lui Gheorghe Hagi la Real Madrid în 1990.

Ianis Hagi a eşuat la prima echipă la care a ajuns în străinătate, Fiorentina, a fost adus înapoi la Viitorul cu scandal de Gheorghe Hagi şi, chiar dacă nici acum nu arată ca un fotbalist genial, unii specialişti sunt de altă părere.

Ultimul personaj din fotbalul românesc care l-a ridicat în slăvi pe Ianis Hagi e Valeriu Iftime, finanţatorul celor de la FC Botoşani. „Ianis Hagi e căpitan la Viitorul, se impune la o vârstă fragedă în faţa unor jucători mai exprimentaţi decât el. E un jucător util, un fotbalist care e capabil să decidă un meci, valorează acum 15 milioane de euro, nu trebuie să plece la FCSB ca să se obţină banii aştia pe el. Numele Hagi vinde bine“, a declarat Iftime la Pro X.

Doar că argumentul principal al acestuia şi anume faptul că Ianis Hagi e căpitan şi titular la Viitorul pare a fi unul fragil. Mijlocaşul formaţiei din Ovidiu e căpitan şi titular, probabil, şi pentru că joacă la o echipă care aparţine de tatăl său. Atunci când a plecat de la Viitorul la Fiorentina, Ianis a bifat două meciuri la prima echipă a italienilor în sezonul 2017-2018, adunând 48 de minute pe teren. Ce-i drept, acolo a strălucit la formaţia de tineret.

Dacă, totuşi, va pleca din Liga I pentru 15 milioane de euro, Ianis Hagi va depăşi recordul transferului lui Vlad Chiricheş la Tottenham pentru 9,5 milioane de euro în sezonul 2013-2014.

Gheorghe Hagi, atunci când a plecat din campionatul românesc, de la Steaua la Real Madrid în 1990, a fost achiziţionat de spanioli pentru 4,3 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite