Ianis Hagi, în conflict cu Rangers: Presa scoţiană a dezvăluit că românul poate părăsi echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis

După un sezon şi jumătate la formaţia din Glasgow, mijlocaşul de 22 de ani poate opta pentru a semna cu o altă formaţie. Asta deoarece o decizie luată de Rangers l-a nemulţumit profund.

Ianis Hagi a avut o stagiune destul de reuşită la Rangers, în care a contribuit la câştigarea titlului cu şase goluri şi nouă pase decisive, în 27 de apariţii în Scottish Premiership. 

Per total, internaţionalul român a adunat opt goluri şi 15 assist-uri, în toate competiţiile, în 2020-2021.

În ciuda unor prestaţii remarcabile, care l-au şi transformat în cel mai bun pasator al campionatului scoţian, Ianis Hagi poate părăsi Rangers, în următoarea perioadă. Iar mutarea poate fi forţată chiar de şeptarul formaţiei din Glasgow. Pentru că, după cum a scris Digi Sport, citând site-ul rangersnews.uk, Ianis e nemulţumit de o decizie a clubului în privinţa sa.

După cum „Adevărul“ a scris aici, Rangers a informat Federaţia Română de Fotbal că Ianis Hagi nu va fi lăsat la dispoziţia lui Mirel Rădoi pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august). Formaţia scoţiană a luat această decizie din două motive. În primul rând, Jocurile Olimpice se vor intersecta cu meciurile celor de la Rangers în preliminariile Ligii Campionilor. În plus, FIFA spune, clar, că Jocurile Olimpice sunt în afara calendarului internaţional, aşa că niciun club n-are obligaţia de a-şi elibera jucătorii pentru o prezenţă, la Tokyo.

În aceste condiţii, după cum a notat rangersnews.uk, e posibil să se repete o situaţie cu care formaţia din Glasgow s-a mai confruntat: în 2004, australianul Craig Moore a fost pus pe lista de transferuri şi, ulterior, vândut la Gladbach pentru că a intrat în conflict cu conducere pe tema participării sale la Jocurile Olimpice din acel an.

Ce au scris jurnaliştii scoţieni?

*Starul lui Rangers, Ianis Hagi, spune că vrea meargă la Jocurile Olimpice, iar astfel s-a ajuns la o situaţie similară cu cea care a încheiat cariera unei legende a lui Rangers pe Ibrox.

*Ianis a fost inclus în lotul lărgit al naţionalei olimpice, dar Rangers îl poate împiedica să meargă, la Tokyo. Având în vedere că eventuala sa prezenţă la JO se va intersecta cu meciurile lui Rangers din preliminariile Ligii Campionilor, Rangers are toate motivele să-l păstreze pe Hagi. Dar băiatul ar vrea să meargă în Japonia.

*În 2004, căpitanul de pe Ibrox şi internaţionalul australian, Craig Moore, a fost ales în naţionala olimpică a ţării sale. Rangers a refuzat să-l elibereze şi a rezultat o bătălie care a dus la punerea fotbalistului pe lista de transferuri şi la rămânerea jucătorului fără banderola de căpitan. Ulterior, el s-a şi transferat la Gladbach. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite