Germania, oaspetele care sparge petrecerea: statistica din cauza căreia francezii „tremură“ că vin nemţii peste ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gata cu distracţia pentru Franţa! Calificată dintr-o grupă cu România, Albania şi Elveţia şi având două adversare mai mult decât accesibile, în optimi şi în sferturi, Irlanda, respectiv Islanda, gazda Euro 2016 va da abia acum de greu.

„Germania e, cu siguranţă, cea mai bună echipă din lume. Nu există nicio îndoială în privinţa aceasta, chiar dacă ei au avut ceva emoţii în faţa Italiei“, a avertizat selecţionerul Didier Deschamps, imediat după victoria din sferturi. 

Iar Deschamps ştie despre ce vorbeşte. Din ultimele 14 meciuri oficiale, nemţii au câştigat nouă, au făcut trei remize şi au fost învinşi în doar două rânduri. Polonia şi Irlanda au reuşit să învingă trupa lui Low, pe teren propriu, în preliminariile Euro 2016, însă eşecul de la Dublin a venit atunci când Germania avea deja calificarea în buzunar.

Ultimul eşec, acum 58 de ani

Dincolo de forma recentă arătată de Neuer şi compania, există şi o statistică terifiantă pentru francezi, înaintea duelului de joi. 

Germania e specialistă în a învinge gazda turneelor finale. Nu mai departe de acum doi ani, Brazilia a fost „masacrată“ pe teren propriu, scor 1-7, partida provocând o adevărată tragedie naţională pentru sud-americani.

De-a lungul anilor, nemţii au fost de şase ori în situaţia de a întâlni ţara-gazdă în semifinalele diverselor turnee. Şi au pierdut doar o singură dată, acum 58 de ani! În rest, victorii pe bandă.

Au bătut Franţa când a contat

Chiar dacă sunt două forţe ale fotbalului mondial, Franţa şi Germania urmează să se întâlnească, în premieră, la un Campionat European. Bilanţul confruntărilor din 1990 încoace e în favoarea „cocoşilor“ care au şase victorii, două remize şi o înfrângere, însă din aceste nouă partide, opt au fost amicale şi una singură a avut o miză. Vorbim despre duelul din sferturile Mondialului din 2014, atunci când trupa lui Low s-a impus mult mai lejer decât se vede din scorul final, 1-0.

Explozii la ultimul meci

După „ciocnirea“ de la Rio de Janeiro, Franţa şi Germania s-au mai întâlnit o singură dată până acum. A fost un amical disputat la 13 noiembrie 2015, ziua în care oraşul Paris a fost lovit de atentatele teroriste. 

Pe „Stade de France“, gazdele s-au impus cu 2-0 (Giroud 45+1, Gignac 86), însă jocul a fost umbrit de evenimentele din afara arenei. În minutul 17, s-au auzit două explozii în timpul transmisiunii TV. Au fost cei doi atacatori sinucigaşi care s-au aruncat în aer în apropierea stadionului. După meci, din motive de securitate, suporterii au aşteptat pe gazon, pentru ca poliţia să verifice zona, iar cele două echipe au stat ore bune în vestiar.

103 goluri s-au marcat până acum la Euro 2016, media fiind de 2,1 goluri pe meci. Griezmann a avut reuşita cu numărul 100 contra Islandei.

Ce a făcut Germania cu gazdele turneelor finale

Competiţie Fază Adversară Rezultat

Mondialul din 1958 Semifinale Suedia 1-3

Mondialul din 1962 Grupe Chile 2-0

Mondialul din 1966 Finală Anglia 2-4

Euro 1972 Semifinale Belgia 2-1

Mondialul din 1982 Grupe Spania 2-1

Mondialul din 1986 Sferturi Mexic 0-0 (4-1 la penalty-uri)

Euro 1992 Semifinale Suedia 3-2

Euro 1996 Semifinale Anglia 1-1 (6-5 la penalty-uri)

Mondialul din 2002 Semifinale Coreea de Sud 1-0

Euro 2008 Grupe Austria 1-0

Mondialul din 2014 Semifinale Brazilia 7-1

Bilanţ: 11 meciuri 9 victorii 0 egaluri 2 înfrângeri 22-13

Cifrele Euro 2016 până acum

*Cele mai multe goluri: Franţa (11)

*Cele mai multe faulturi comise: Italia (81)

*Cele mai multe şuturi pe poartă: Bale (13)

*Cele mai multe pase corecte: Kroos (522)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite