Franţa, zguduită: Karim Benzema, condamnat la un an de închisoare! Reacţia federaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karim Benzema
Karim Benzema

Scandalul „Sextape“, declanşat în 2015, în care atacantul Realului a fost acuzat că şi-ar fi şantajat fostul coleg de la naţională, Mathieu Valbuena, a oferit, astăzi, un prim verdict.

Karim Benzema (33 de ani) traversează o formă excelentă. A avut 30 de goluri pentru Real Madrid, în sezonul trecut, iar în cel actual tocmai a ajuns la 14 reuşite în cele 16 meciuri disputate în La Liga şi în Liga Campionilor.

Doar că, astăzi, internaţionalul francez a primit o veste proastă. Potrivit Goal.com, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi amendat cu 75.000 de euro! Sentinţa a venit după un caz extrem de controversat, numit „Sextape“ de presa internaţională. Concret, în 2015, înaintea unui amical al Franţei cu Armenia, Benzema l-ar fi îndemnat pe colegul său de la naţională, Mathieu Valbuena, să plătească suma cerută de un grup de indivizi care au pretins că deţin înregistrări video cu scene intime în care apare şi Valbuena! 

Avocaţii lui Benzema au anunţat deja că vor ataca decizia anunţată, astăzi, de Curtea din Versailles.

Va fi chemat, în continuare, la naţională

Karim Benzema a plătit deja scump pentru scandalul „Sextape“. Între 2015 şi 2021, el a fost exclus de la naţionala Franţei, ratând astfel participarea la Euro 2016 şi la Mondialul din 2018. Înainte de Euro 2020, după o absenţă de şase ani, Benzema a revenit în lot. Şi de atunci a adunat nouă goluri şi două pase de gol, în 13 selecţii, în prima reprezentativă. 

Înainte de verdictul de astăzi, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, anunţase că jucătorul va fi chemat, în continuare, la echipa naţională, indiferent de decizia tribunalului. 

„Selecţionerul rămâne întotdeauna responsabilul cu selecţia, iar Benzema nu va fi exclus în cazul unei eventuale sancţiuni judiciare. Chiar dacă va primi o condamnare la închisoare cu suspendare, îi va rămâne posibilitatea să facă apel. Aşadar, convocarea lui, sau nu, în lunile următoare, nu va fi legată de această sentinţă“, a spus Le Graet, potrivit „Le Parisien“, citat de Digi Sport.

94 de selecţii şi 36 de goluri are Karim Benzema la echipa naţională, unde a debutat în martie 2007.  
SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite